Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

KØS

Nørregade 29, 4600 Køge

MAIL: info@koes.dk

TLF: +45 5667 6020

WEB: koes.dk

Mandag lukket, tirsdag kl. 11-17, onsdag - torsdag kl. 11-21, fredag - søndag kl. 11-17


HuskMitNavn

03.02.2012 - 23.09.2012


HuskMitNavn: Udstillingsplakat, 2012. Courtesy: KØS.

HuskMitNavn, 2012. Installation view Courtesy: KØS.

HuskMitNavn, 2012. Installation view Courtesy: KØS.

HuskMitNavn, 2012. Installation view Courtesy: KØS.

HuskMitNavn, 2012. Installation view Courtesy: KØS.

PRESSEMEDDELELSE

Kunstneren HuskMitNavn har flyttet sit værksted til KØS for en periode. Med sig har han 10 års produktion til gade og galleri; en omfattende samling af proces-fotos, skitser og skitsebøger, der aldrig har været vist før og som giver et sjældent kig bag scenetæppet.

Kunstneren

HuskMitNavn (f. 1975) er pseudonym for en dansk kunstner, der allerede i 1990erne startede med at lave graffiti. Fra 2001 blev han kendt under kunstnernavnet HuskMitNavn, og siden da har han med anonymiteten i behold både arbejdet med gadekunst, udsmykninger, avistegninger, plakater og meget mere. I løbet af de 10 år, der nu er gået, har han opnået en form for kultstatus i en bevidst vekselvirkning mellem gadekunstmiljøet og de mere kommercielle, etablerede kunstmiljøer.

Kærlighed til processen og hverdagen

En helt særlig glæde ved processen har altid inspireret HuskMitNavn. På KØS viser HuskMitNavn for første gang nogensinde skitser, skitsebøger, tegninger og noter fra de mere end 10 års kunstproduktion. Skitserne kombineres med hundredvis af fotografier fra færdige projekter og giver et indblik i bredden i hans arbejde - fra museumsudstillinger til udsmykninger af direktionsgange og fra avistegninger til gadegraffiti. Dette har aldrig været udstillet samlet tidligere.

HuskMitNavn er først og fremmest en fantastisk tegner, der med sine originale figurer rammer en meget realistisk og humoristisk tone i sin skildring af folk. Hans fine iagttagelsesevne og humoristiske sans ses blandt andet i hans bladtegninger til Politiken, hvor de kombineres med ordspil og replikker. Her får værkerne vitsens eller "onelinerens" karakter og fanger os i forskellige, menneskelige hverdagssituationer.

Fra værksted til værk

For at få hele processen med, har HuskMitNavn flyttet møbler og originale genstande ud fra sit værksted og ind på museet. På den måde er hans arbejdsrum, og dermed en del af processen, genskabt. HuskMitNavn er repræsenteret af det danske galleri V1, der også har stået for en række af hans vigtigste soloudstillinger. I 2011 har han bl.a. bidraget til udstillingen "Con Amore" på ARoS med et stort vægmaleri. Ønsker man at se mere, så besøg også KØS' café, som HuskMitNavn udsmykkede sidste år.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø