Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Viborg Kunsthal

Riddergade 8, 8800 Viborg

MAIL: viborgkunsthal@viborg.dk

TLF: +45 8787 3221

WEB: viborgkunsthal.dk

Tirsdag - onsdag 13-17, torsdag 13-21, fredag 13-17, lørdag - søndag 11-17


Human Animal

Marika Seidler

22.06.2013 - 01.09.2013
FACEBOOKEVENT


Marika Seidler: With Horses, 2013, Installation view. Foto: Kunsthal Brænderigården.

Marika Seidler: With Horses, 2013, Videoinstallation 5 spor. Foto: Kunsthal Brænderigården.

Marika Seidler: With Horses, 2013, Videoinstallation 5 spor. Foto: Kunsthal Brænderigården.

Marika Seidler: With Horses, 2013, Videoinstallation 5 spor. Foto: Kunsthal Brænderigården.

Marika Seidler: With Horses, 2013, Videoinstallation 5 spor. Foto: Kunsthal Brænderigården.

Marika Seidler: Ani-human, 2013, Installation view. Foto: Kunsthal Brænderigården.

Marika Seidler: Ani-human, Earthfire Institute, Susan with Lulie Pins, 2007, Videoinstallation 6 spor, pro. USA Californien, Oregon, Idaho, var. 6-26 min. Foto: Kunsthal Brænderigården.

Marika Seidler: Ani-human, Christiane and Vladimir, 2007, Videoinstallation 6 spor, pro. USA Californien, Oregon, Idaho, var. 6-26 min. Foto: Kunsthal Brænderigården.

Marika Seidler: Staldgavl, 2013, Installation view. Foto: Kunsthal Brænderigården.

Marika Seidler: Installation view, 2013. Foto: Kunsthal Brænderigården.

Marika Seidler: Installation view, 2013. Foto: Kunsthal Brænderigården.

Marika Seidler: Forsamling, 2006, 65x50 cm, Guache og farveblyant på papir. Foto: Kunsthal Brænderigården.

Marika Seidler: Skunk, 2006, 150x200 cm, Guache på papir. Foto: Kunsthal Brænderigården.

PRESSEMEDDELELSE

Det er en glæde at byde velkommen til udstillingen Human Animal, som er Marika Seidlers hidtil største solopræsentation i Danmark.

Marika Seidler er i sit arbejde drevet af en interesse for forskellige subkulturer, heriblandt relationer mellem mennesker og dyr. Ved at arbejde i et åbent felt mellem iscenesat dokumentar, antropologi og billedkunst, skaber hun i sine film et nyt perspektiv på virkeligheden. I udstillingen opleves en undersøgelse af dybere grundlæggende forbindelser mellem mennesker og dyr, og der åbnes op til et latent univers, som forbinder arter på tværs.

Human Animal har primært fokus på videoværker, og viser bl.a. seks forskellige film i videoinstallationen Ani-human. Filmene omhandler kommunikationsforløb mellem mennesker og dyr, hvor deltagerne skaber identitet i kontakt med dyr eller via personalisering af dyr. Videoinstallationen With Horses er kunstnerens seneste værk og beskæftiger sig med ledelsesstrategi hos erhvervsledere og flokmentalitet hos heste. Her ses, hvordan lederens rolle udfolder sig blandt heste og baserer sig på et overbevisende kropssprog og nonverbal kommunikation. Filmen er optaget i cinemascope format, som er ekstra bredt i stil med de fleste westerns, og bryder billedet op, så person, hest og landskab opleves i fragmenter. Man kommer derfor som publikum helt tæt på situationen, hvor instinkter og basale følelser som frygt og tillid er handlingsbestemmende og i yderste konsekvens handler om overlevelse.

Marika Seidler (f. 1972) er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København i 2001 og har deltaget i udstillinger på en række markante museer og udstillingssteder i Danmark, samt bl.a. Dunckers Kulturhus i Sverige og Pori Art Museum i Finland.

Med udstillingen Human Animal sættes fokus på relationer mellem mennesker og dyr og nedbrydning af grænser mellem det menneskelige og det dyriske. Det er et tema, som kunstneren har beskæftigeret sig med gennem næsten ti år, bl.a. i en række gouacher fra 2006 til 2008, som også kan ses i udstillingen. Samtidig er to rum via kulisseinstallationer forvandlet til en form for stalde, der på en gang virker forladte, men samtidig er præsente alene på grund af deres tilstedeværelse og omdefinering af kunsthallens vægge.

I forbindelse med udstillingen udgives et rigt illustreret katalog med tekst af udstillingsleder Helene Nyborg Bay og ph.d., kunsthistoriker Camilla Jalving.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø