Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

c4 projects

Dybbølsgade 60, 1721 København V

Torsdage og fredage kl. 15-18, lørdage og søndage kl. 14-17


Hjemkomst/vildfarelse

Michael Isling

16.06.2018 - 23.06.2018
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

I de seneste 5 år har Michael Isling boet en del af sommeren, i den skov han er opvokset i udkanten af. Det er i perioder på tre til fire uger ad gangen og primitivt med telt og bål. Her laver han værker. Et ophold i skoven er på en gang en hjemkomst og en vildfarelse. 

En hjemkomst da størstedelen af Islings barndom foregik i -eller i umiddelbar nærhed af, denne skov. Det var der han mødtes med vennerne, og senere i puberteten, der man havde fest og de første stævnemøder. Men også en vildfarelse fordi han her holder pause fra den civiliserede verden. Her er intet internet, ingen strøm og kun få distraktioner. 

At skabe sine værker i skoven er forbundet med besværlighed. Tordenfluer der angriber en klat orange maling. Lærred der blæser omkuld så flere dages arbejde bliver tværet ud af en gren. Et kamera der får fugt, eller ganske simpelt løber tør for strøm midt i en optagelse. 

Men i alt besværet ligger et andet nærvær, en anden energi og en anderledes opmærksomhed på omgivelserne. For Isling er denne udvidede skovtur en personlig genskabelse af den forbindelse til naturen, vi ofte mister i et urbant landskab. Det er et åndehul, der bliver trukket veksler på resten af året.  

Hjemkomst og vildfarelse er omdrejningspunktet for hans udstilling hos c4 projects, hvor samtlige værker er lavet/optaget i skoven indenfor de seneste 3 år. 

Michael Isling (f. 1978) er uddannet på Det Fynske Kunstakademi 2003–2008 samt på Det Kongelige Danske Kunstakademi 2005-2006. Han har haft solo-udstillinger på blandt andet Det Fynske Kunstmuseum, Kunsthallen Brandts i Odense og i Århus Kunstbygning. Han står endvidere bag gavlmaleriet The Beanstalk på H.C. Ørstedsvej, København.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket