Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

KANT

St. Kongensgade 3, 1264 København K

TLF: +45 2946 6331

WEB: gallerikant.dk

Tirsdag - fredag 12-18, lørdag 11-16


High Purity / Pure Glory

Lars Breuer

23.08.2014 - 20.09.2014
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Det er en stor glæde, at vi for anden gang kan præsentere en soloudstilling med den tyske kunstner Lars Breuer. KANTs åbningsudstilling i København med kunstneren i august 2012 havde titlen Revolution / Restauration. Og nu ved åbningen af vores tredie år i byen vender Breuer tilbage med en lige så markant udstilling High Purity / Pure Glory.

På denne udstilling viser Breuer nye værker, der såvel tematisk som metodisk spiller på en sameksistens i det, der i sit væsen synes både uforeneligt og modsatrettet. Tre malede billedpar viser sejrsgudinder eller deres attributter parret med abstrakte mønstre.
Figurer fra klassicismen malet med fotorealistisk akkuratesse mødes med et stramt og geometrisk formsprog. Det, der har udspillet sig i forskellige epoker og idéverdener, bliver forenet igennem et fælles format, reduktionen af farvepaletten og forbindende diagonalkompositioner.
Breuer forfølger i sine værker et æstetisk koncept, som river forskellige kunstneriske tilgange ud af deres sædvanlige kontekster og bringer dem sammen i nye sammenhænge. Disse vekselvirkninger afslører ofte overraskende ligheder og analogier, så Breuers præsentation til stadighed giver et sammenhængende og almengyldigt helhedsbillede.

Kunstkritiker Jürgen Kisters skriver følgende om Breuers arbejde : "Lars Breuer bruger ofte kun farverne sort og hvid samt grålige nuancer. Dette valg giver en fornemmelse af koncentration og intensitet. Kunstneriske udtryk, der til dels var reaktioner på og imod hinanden og som fulgte hinanden historisk, åbenbarer i hans maleriske variationer overraskende slægtskab og kontinuitet. Breuers ordnede ophængning af værkerne side ved side giver yderligere en fornemmelse af fred og forsoning; der er skabt et rum for kontemplation. Sort og hvid er ikke farver for ophidselse og sindsbevægelse. Netop deraf opstår forførelsen og behovet for at se og betragte nærmere."

Lars Breuer (1974) bor og arbejder i Köln og tog afgang fra Staatliche Kunstakademie Düsseldorf i 2001 og fra Heinrich-Heine Universität Düsseldorf i 2003, hvor han studerede kunsthistorie og filosofi. Breuer har udført en lang række offentlige installationer og større udsmykninger, hvor han anvender tekst. Ved brug af hans egen typografi har hans tekstværker deres eget grid og visuelle struktur. De enkelte ord flyder som et nyt sprog sammen i en rytmisk og dynamisk komposition. Præcis denne side af hans praksis betragtes i dag som en særlig "Breuer-signatur".

I 2004 dannede han sammen med Sebastian Freytag og Guido Münch kunstnergruppen Konsortium, som har base i Düsseldorf. Konsortium har udstillet sammen samt kurateret en lang række væsentlige internationale udstillinger, senest på The Suburban, Oak Park, Chicago; Tenderpixel, London; Dystotal, Pori Art Museum, Pori, Finland og Morph, VDU Art Gallery 101, Kaunas, Poland.

Lars Breuer er repræsenteret i private og offentlige samlinger, heriblandt Sammlung Museum Folkwang, Essen; Sammlung Ludwig Forum für Internationale Kunst, Aachen og Wilhelm-Hack-Museum, Ludwigshafen am Rhein.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø