Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Galleri Sandberg

Ny Vestergade 2C, 5000 Odense C

Onsdag - torsdag 11 – 17, fredag 12 – 17, lørdag 11 – 14


Hi Neighbor!

Indigo Richards

26.10.2019 - 24.11.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

HVOR GODT KENDER DU DIN NABO?
Den dansk/amerikanske maler Indigo Richards bryder med serien Hi Neighbor! naboskabets uskrevne regel nummer ét - jeg passer mit, og du passer dit - ved at bede sine naboer sidde model for sig.

Naboerne sniger sig ind i ens tankeverden, idet de færdes, hvor man selv gør. Om man vil det eller ej, gør man sig tanker om det liv, der leves i deres stuer, fordi man ikke kan undgå at vide mere om dem end de ægte anonyme på gaden. Man ved, at deres lys brænder om natten, man har set, hvad de fylder i kurven, når de handler, man gør sig tanker om deres laster, og man genkender de mennesker, der siver ind og ud af deres døre. Men man kender dem ikke.

DET GENKENDELIGT FREMMEDE
Med dette næsten antropologiske projekt bryder Richards en intim barriere, der for altid ændrer den særlige relation naboerne imellem. Der opbygges tillid. Og som betragter af værkerne er tanker om det uundgåelige gensyn påtrængende. For hvad vil der ske nu? Hvordan forandrer Richards portrætter hendes forhold til naboerne? Åbner det døren til nye relationer? Bliver naboen - Tim, Jørgen, Hilde - ven? Uvist. Men sikkert er det, at naboskabet ikke længere er det samme.

For den udenforstående betragter forbliver værkerne billeder af anonyme personer, men vi kan forestille os, at de var vores egen nabo, forestille os deres liv, måske endda finde en mindelse om nogen vi kender i deres blik? Derved bliver de semitransparente portrætter, skabt med rå mængder vand og akrylmaling, til almengyldige menneskelige fremstillinger, der er vedkommende for os alle.

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole