Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Vestjyllands Kunstpavillon

Sportsvej 3, 6920 Videbæk

TLF: +45 9717 2879

WEB: vestjyllandskunstpavillon.dk

Tirsdag - søndag 13-17


herbaceous borders

Marie Søndergaard Lolk

23.05.2020 - 05.07.2020


PRESSEMEDDELELSE

VK SAMTIDSKUNST på Vestjyllands Kunstpavillon præsenterer udstillingen herbaceous borders af Marie Søndergaard Lolk (f. 1981)

Papirarbejder, malerier, objekter og fundne billeder og tekster danner midlertidige, ustabile sammenhænge, blander sig med hinanden og flyder ind og ud af forskellige meningslag, tider og stemninger.  

Der er noget skrøbeligt på spil i Marie Søndergaard Lolks praksis, hvor tiden præges ind i de forgængelige og foranderlige materialer, og hvor aftryk fra andre arkitekturer flytter med videre til nye rum og hænger i luften som spøgelser eller som en slags folie eller omrids. Søndergaard Lolk arbejder både metodisk og flydende. I værkerne er der mange forskellige tilgange; hvor noget opstår ud fra en form for materialets logik, fungerer andet mere som tankemodel og "mock-up" eller indtræffer gennem systembaserede tilgange, hvorfra små forudbestemte “programmer” afgør fremgangsmåden. Her kigges på tingenes forskellige egenskaber, deres materialitet, den stemning de har, den betydning de er behæftet med og ikke mindst, hvordan alting påvirker hinanden. Værkerne er på den måde flydende og opstår i en kontinuerlig dialog med de omgivelser, de befinder sig i.

Marie Søndergaard Lolk er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2008. Af tidligere udstillinger kan nævnes TEMPLATE på Thorvaldsens Museum (2016), der modtog præmiering fra Statens Kunstfond, FOLIAGE  på Galleri Susanne Ottesen (2018), gruppeudstillingen Det fatala momentet i Växjö Konsthall, (2018) samt Cool, Calm and Collected på ARoS Aarhus Kunstmuseum (2017). Marie Søndergaard Lolk har blandt andet modtaget Jens Søndergaard og Hustrus Mindelegat (2017), Franciska Clausen Medaljen (2017) og Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat (2013).

herbaceous borders er en udstilling skabt til Vestjyllands Kunstpavillon og er kunstnerens første institutionelle soloudstilling i Jylland.

Tirsdag d. 9. juni kl. 17-19 inviterer Vestjyllands Kunstpavillon til fernisering på udstillingen, hvor vi med stor glæde, forsigtighed og indenfor gældende retningslinjer vil byde jer indenfor til en åbningstale og et lille glas. Herefter vil udstillingen være åben i Vestjyllands Kunstpavillons normale åbningstider.

herbaceous borders er den 6. ud af 8 udstillinger tilrettelagt af Anna Margrethe Pedersen for VK SAMTIDSKUNST i perioden 2019-2020.

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø