Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Charlotte Fogh Gallery

Mejlgade 44, 8000 Århus C

MAIL: cf@charlottefogh.dk

TLF: +45 2929 7105

WEB: charlottefogh.dk

Tirsdag - fredag 12-17, lørdag 11-15


Hello Abstraction

Maiken Bent, Torben Ribe, Matthew David Smith, Johanne Skovbo Lasgaard, Julie Stavad, Thomas Lindvig, Lars Christensen, Louis Reith

21.11.2015 - 23.01.2016
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Æstetikken i det abstrakte og materialets udtryk er det gennemgående for årets sidste udstilling hos Charlotte Fogh Gallery. Udstillingen Hello Abstraction viser otte kunstnere der alle arbejder med forskellige, konceptuelle betragtninger af, hvad det abstrakte kunstværk er. Med udgangspunkt i nye og etablerede kunstnere viser udstillingen værker, hvor kunstnerne dyrker materialets uendelige muligheder.   

Hello Abstraction viser værker af Maiken Bent, Torben Ribe, Matthew David Smith (UK), Johanne Skovbo Lasgaard, Louis Reth, Julie Stavad, Thomas Lindvig og Lars Christensen.

Fælles for kunstnerne er en umiddelbar og anderledes tilgang til, hvordan et materiale kan formes og dekonstrueres, hvilket kommer til udtryk i både malerier, skulpturer og installationer. Flere af værkerne på udstillingen har en humoristisk vinkel på det abstrakte kunstværk i valget af materialesammensætninger og udførelse.

Gennemgående for kunstnerne er samtidigt en teknisk underfundighed og finesse, som er med til at give det abstrakte som begreb nyt liv. Lærreder skæres op i små huller og fyldes med akryl fra bagsiden og skaber en tredimensionel effekt. Jord bliver brugt som farvemiddel og hverdagsgenstande som læder, reb og kæder bindes sammen i en kompleks installation.

Overordnet har værkerne fokus på temaer som stoflighed og taktilitet og det æstetiske i både proces og materiale. Sammenkoblingen af vilkårlige og uæstetiske genstande som f.eks. plastik rejer eller indkøbsvogne og forskellige abstrakte former med adresse til modernismens æstetik, skaber et overraskende og dynamisk spændingsfelt. Udstillingen Hello Abstraction har således både humoristisk og kritisk twist, som puster nye vinde ind i det abstrakte, åbner for nye fortolkningsmuligheder og viser hvad det abstrakte kunstværk kan i dag.

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole