Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Charlotte Fogh Gallery

Mejlgade 44, 8000 Århus C

MAIL: cf@charlottefogh.dk

TLF: +45 2929 7105

WEB: charlottefogh.dk

Tirsdag - fredag 12-17, lørdag 11-15


Havet sover ikke om natten

Martin Bigum

06.10.2018 - 11.11.2018


PRESSEMEDDELELSE

Charlotte Fogh Gallery kan med stor glæde præsentere en soloudstilling af Martin Bigum. Titlen på udstillingen er ”Havet sover ikke om natten”, og viser en strøm af malerier og andre værker, som i sin kerne alle har noget med havet at gøre. Udstillingen består af 7 store malerier, 22 tegninger og en 1-times klaverkomposition, ”The Ocean Doesn´t Sleep At Night”, som Martin Bigum har komponeret specielt til denne udstilling, og som bliver spillet af Martin Bigum.

Om udstillingen siger Bigum:

”Når vi alle går til ro, for at sove i den skygge over jorden, som vi kalder nat, ja, så er der noget, der uhindret fortsætter sit liv, sin puls derude. Nemlig havet.

Det er derude hver aften, hver nat, i sit konstant changerende massiv. Dets evigt våde hvælv af understrømme, dønninger, bølgedale, modbølger, brydninger. Og righoldige liv, lige under overfladen. Havet, som en næsten bevidst størrelse, der konstant sørger for at være i flow. Og er symbolet på livets omskiftelighed. Dets flydende udvikling, som er eksistensens eneste konstant. Vi behersker det kun en lille smule.”

Martin Bigum har haft mange udstillinger på museer over hele landet og er da også netop aktuel på Faaborg Kunstmuseum. Listen er lang med soloudstillinger på bl.a. SMK, Aros, Heart, Randers Kunstmuseum, Vejle Kunstmuseum, Trapholt og Arken sidste år, men det er 20 år siden at han sidst har præsenteret en galleriudstilling i Jylland. Bigum har dog helt aktuelt kunnet opleves som kunstner bag årets festugeplakat i Århus.

Martin Bigum (f. 1966) bor og arbejder i København. Han er primært maler, men har siden 1990'erne eksperimenteret med grafik, tegninger, fotografering, installationer, videokunst, musik og poesi. Bigum har udstillet i Danmark og i udlandet, og hans værker er repræsenteret i danske og internationale samlinger som ARKEN, ARoS og SMK og i private samlinger i Sverige, Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Belgien, Holland, Schweiz, Spanien, Portugal, USA og Japan. Bigum er også kendt som foredragsholder og er med sit indgående kendskab til kunsthistorien fast deltager i tv-programmet DRK Kunstquiz. Gennem årene har han skrevet mange essays, og i 2015 offentliggjorde han den omfattende bog ”Min personlige kunsthistorie” om hans baggrund og personlige inspirationer, som i 2017 nu er ude i syvende udgave.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
TAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole
Lilith Performancestudio