Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Kunsthal Nord

Kjellerups Torv 5, 9000 Aalborg

MAIL: info@kunsthalnord.dk

TLF: +45 9982 4125

WEB: kunsthalnord.dk

Tirsdag – Søndag: 11 – 17. Onsdag: 11 – 19


Mentorernes Momentum

Andreas Rasmussen, Freja Niemann Lundrup, Julie Stavad, Lars Worm, Morten Modin, Regitze Engelsborg Karlsen

02.11.2019 - 04.01.2020
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Med gruppeudstillingen Mentorernes Momentum præsenterer Kunsthal NORD et kondenseret udvalg af ny, dansk samtidskunst skabt af Andreas Rasmussen, Freja Niemann Lundrup, Julie Stavad, Lars Worm, Morten Modin og Regitze Engelsborg Karlsen.

De seks unge, akademiuddannede billedkunstnere indtager en del af kunsthallen med værker som involverer beskueren i refleksioner over eksistens, krop, materiale og natur. På baggrund af kunstnernes nyskabende bidrag til den danske samtidskunstscene er de udvalgt som mentorer for Kunsthal NORDs nystartede Kunstpionerer - en gratis, toårig deltidsuddannelse for 18 til 29-årige, som drømmer om at få foden indenfor i kunstens verden. Kunstpionererne går forrest i et eksperimenterende uddannelsesformat med fokus på at udvikle deres evner til at indgå i et samspil med den kunst, der foregår lige nu.

Mentorerne er blevet bedt om at bidrage med et værk, der reflekterer essensen af deres kunstneriske praksis. En paradoksal opgave, for hvordan indfanger man et statisk øjebliksbillede af en kunstnerisk praksis i konstant udvikling?

Udstillingens titel, ”Mentorernes Momentum”, refererer til netop dette dilemma. ”Moment” beskriver kunstnernes ’øjeblik’ - et nedslag i deres nuværende praksis, og ”Momentum” - en proces og ’fremdrift’ mod nye værker og kunstneriske milepæle.
 
Andreas Rasmussen (Det Kgl. Danske Kunstakademi, 2008), Freja Niemann Lundrup (Det Jyske Kunstakademi, 2018), Julie Stavad (Det Jyske Kunstakademi, 2015), Lars Worm (Det Fynske Kunstakademi, 2009), Morten Modin (Det Kgl. Danske Kunstakademi, 2014) og Regitze Engelsborg Karlsen (Det Jyske Kunstakademi, 2018)

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket
Kunstskolen Spektrum