Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Trapholt

Æblehaven 23, 6000 Kolding

MAIL: kunstmuseum@trapholt.dk

TLF: +45 7630 0530

WEB: trapholt.dk

Tirsdag - søndag 10-17, onsdag 10-20


Hairstyles and Headdresses

J. D. ’Okhai Ojeikere

20.04.2016 - 23.10.2016


PRESSEMEDDELELSE

I 1968 påbegyndte J. D. ’Okhai Ojeikere det, der senere skulle blive en serie på omtrent 1000 fotos, et arbejde der blev hans livsværk: at fotografere de nigerianske kvinders store variation af frisurer og (siden hen) hovedbeklædninger. Med sit kamera tog han Nigeria rundt og tog billeder af kvinder med disse ”skulpturer for en dag”, som han kaldte dem. Fotografierne er en hyldest til nigerianske kvinder, men viser samtidig deres mange udtryksformer og selvstændighed.

Trapholt har haft Ojeikeres fotoudstilling højt på ønskelisten i mange år og har nu den store fornøjelse at kunne vise den. ”Da jeg så udstillingen første gang gjorde den et stort indtryk på mig. Aldrig før eller siden har jeg set hår, skulptur og personligt udtryk gå op i en højere enhed, som man ser det på Ojeikeres fotos” udtaler direktør for Trapholt, Karen Grøn.

Ojeikeres fotos er dybt fascinerende og kan i disse tider, hvor flette-moden er på sit højeste, også give inspiration til nye og fantasifulde måder at flette sit hår på.

J. D. ’Okhai Ojeikere, Hairstyles and Headdresses kan opleves på Trapholt frem til og med d. 23. oktober 2016.

J. D. ’Okhai Ojeikere, Hairstyles and Headdresses er den tredje del af Trapholts tema Artist in Society. For yderligere information kontakt kommunikationschef på Trapholt Camilla Gustavson camgu@trapholt.dk eller 76 30 05 42.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø