Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

DIAS – Digital Interactive Art Space

Vallensbæk Station, 2665 Vallensbæk Strand

MAIL: info@diaskunsthal.dk

TLF: +45 4797 4700

WEB: diaskunsthal.dk

Monday - Sunday: 00:00 — 24:00


Hacking som kunstnerisk og kuratorisk praksis

Wimo Ambala Bayang, Prilla Tania, Andri Williams

15.11.2016 -
FACEBOOKEVENT


Oplev kulminationen på DIAS udstillingsprojekt The Hacking Urban Reality Series når DIAS inviterer til diskussion om hacking som kunstnerisk og kuratorisk praksis den 15. november kl. 16 på Vinhanen, Nørrebro i København. 

Med besøget af den internationalt anerkendte kurator Alia Swastika samt de tre kunstnere Wimo Ambala Bayang, Prilla Tania og Andri William har DIAS den unikke mulighed for at invitere til en spændende eftermiddag, hvor vi diskuterer, undersøger og sammenholder den asiatiske og den vestlige kunstpraksis. Her vil kuratoren og kunstnerne, som repræsentanter for den asiatiske kunstscene gå i dialog med kunstner Asbjørn Skou og kurator Rasmus Vestergaard, der arbejder inden for en dansk/vestlig kontekst. 

Diskussionen åbnes af den indonesiske ambassade i København, der også vil byde på et glas. 

Besøget er kulminationen på kunstprojektet The Hacking Urban Reality Series, hvor en række kunstnere har hacket danskernes hverdag ved at trænge ind i vores samfundssystemer og blotlægge strukturer, vi normalt ikke ser. Det tredje og sidste hack kan opleves den 14. november på DIAS’ platform, Vallensbæk Station. 

Med termen ”hack” sigtes der mod en praksis, hvor kunstnerne agerer ligesom hackere i computerverdenen, nedbryder vores samfunds firewall og sigter mod at skabe sociale ændringer. Helt i computer-hackets ånd har kunstnerne frie hænder til at hacke. Den institutionelle styring er væk og vi ved ikke, om det kunstneriske hack tager form af en performance, lyd, video eller en anden udtryksform. Det er altså ikke blot samfundet, men også kunsten og de kuratoriske, institutionelle rammer som hackes, hvilket er med til at give os nye perspektiver og udfordre vores kunstsyn. 

FAKTA 

Tirsdag den 15. november kl. 16:00
Vinhanen, Baggesensgade 13, 2200 København N
Eventet er gratis, men tilmeld jer gerne af hensyn til beværtningen på presse@diaskunsthal.dk 

FAKTA OM PROJEKTET 

The Hacking Urban Reality Series består af tre socialt engagerede hacks. Hack #1 blev realiseret i foråret 2016, mens Hack #2 fandt sted i oktober 2016. Kunstnerne bag det aktuelle Hack #3 er i Danmark frem til den 19. november. Alle hack udføres af forskellige kunstnerne fra Indonesien. 

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
Lilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole
Kunstskolen Spektrum