Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Sorø Kunstmuseum

Storgade 9, 4180 Sorø

MAIL: info@sorokunstmuseum.dk

TLF: +45 5783 2229

WEB: sorokunstmuseum.dk

1/11-31/3: Tirsdag - søndag 11-16, torsdag 11-18. 1/4-31/10: Tirsdag - søndag 11-17, torsdag: 11-18. Mandag lukket


Guld og grønne skove. Ordrupgaard 100 år

Camille Pissarro, Vilhelm Hammershøi, Théodore Rousseau, Armand Guillaumin, Christoffer Wilhelm Eckersberg, Christen Købke, Johan Thomas Lundbye, Constantin Hansen, Theodor Philipsen, L.A. Ring, Thorvald Bindesbøll

06.10.2018 - 13.01.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Som det eneste sted på Sjælland er Sorø Kunstmuseum vært for vandreudstillingen: Guld og grønne skove. Ordrupgaard 100 år med 95 udvalgte værker, der normalt er en del af kunstmuseet Ordrupgaards faste samling.

Afsættet i udstillingen ligger i den danske guldalder med mesterværker af Eckersberg, Købke, Lundbye og Constantin Hansen, men udstillingen afspejler især datidens største kunstnere. Det gælder Fynboerne, og markante navne som Theodor Philipsen, L. A. Ring og Th. Bindesbøll.

En særlig plads har en af Odrupgaard-samlingens absolutte danske stjerner, Vilhelm Hammershøi, der er repræsenteret med ni malerier, heriblandt det nyligt erhvervede Hvide døre. Strandgade 30. Udstillingen viser også nogle af de første værker af udvalgte franske kunstnere, bl. a. Fontainebleau-maleren Théodore Rousseau og impressionisten Armand Guillaumin.

En lille sensation
Som noget helt særlig indgår det hidtil ukendte kunstværk, Portræt af en dreng, malet af den verdensberømte kunstner Camille Pissarro (1830-1903) også i udstillingen og vises her frem for offentligheden for første gang.

Det vakte stor opmærksomhed i medierne, da dette fuldstændig ukendte kunstværk af den kendte impressionist pludselig dukkede op på Bruun Rasmussens internationale auktion i maj. 

Det ganske usædvanlige værk er nu sikret en fremtid på dansk jord i Ordrupgaards samling. Og da Ordrupgaard i øjeblikket er lukket i forbindelse med opførelsen af museets nye tilbygning, udlånes det nu til Sorø Kunstmuseum.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole