Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Huset i Asnæs

Storegade 31, 4550 Asnæs

MAIL: info@husetiasnaes.dk

TLF: +45 5965 0861

WEB: husetiasnaes.dk

Dagligt samt søn- og helligdage 13-17, mandage: lukket


GRO

Camilla Berner, Stine Bidstrup, Maria Bojsen, Nicolai Howalt, Silas Inoue, Maria Koshenkova, Karen Lise Krabbe, Lisbeth Nielsen Lyrstrand, John Olsen, Pernille Pontoppidan Pedersen

21.05.2017 - 11.06.2017
FACEBOOKEVENT


GRO (installation view), 2017. Foto: HUSET i Asnæs.

GRO (installation view), 2017. Foto: HUSET i Asnæs.

Silas Inoue: Uden titel, skimmelsvamp på træ. Foto: HUSET i Asnæs.

Stine Bidstrup: Uden titel, keramisk materiale, resin. Foto: HUSET i Asnæs.

Stine Bidstrup: Uden titel, keramisk materiale, resin. Foto: HUSET i Asnæs.

GRO (installation view), 2017. Foto: HUSET i Asnæs.

Camilla Berner: Plant collection, 2016. Foto: HUSET i Asnæs.

Maria Koshenkova: Oval Wood, glas. Foto: HUSET i Asnæs.

GRO (installation view), 2017. Foto: HUSET i Asnæs.

GRO (installation view), 2017. Foto: HUSET i Asnæs.

GRO (installation view), 2017. Foto: HUSET i Asnæs.

Maria Bojsen: Goethes georginer, 2016, bronze. Foto: HUSET i Asnæs.

Maria Bojsen: Goethes georginer, 2016, bronze. Foto: HUSET i Asnæs.

Karen Lise Krabbe: Blind Box for Nothing, 3d printing by hand sand cast pate-de-verre glass and sand. Foto: HUSET i Asnæs.

Pernille Pontoppidan Pedersen: Beehappy, mixed media, frøkugler. Foto: HUSET i Asnæs.

Nicolai Howalt: Oldest Living Tree, Old Tjikko, is a 9558-year-old Norway Spruce, 2017. Foto: HUSET i Asnæs.

PRESSEMEDDELELSE

Gruppeudstillingen GRO viser værker, der alle på hver sin måde, beskæftiger sig med naturen og menneskets håndtering af naturens ressourcer. De udstillede værker tager dels udgangspunkt i biologien og naturens biodiversitet og dels i de politiske, økonomiske, filosofiske og sociale aspekter, der knytter sig til naturen og menneskets forhold dertil.

HUSET har inviteret 10 kunstnere til at deltage i udstillingen. Det er kunstnere, der arbejder med GRO-temaet på hver sin måde, ud fra forskellige strategier og ikke mindst i meget forskellige materialer.

På udstillingen præsenteres vi bl.a. for Camilla Berners buketmotiver i Plant Collection / Planteindsamling. Buketterne er sammensat af ukrudt plukket på tomme byggegrunde i Seoul og arrangeret i vaser fra Bing & Grøndahl med typiske danske landskabsmotiver. Seoul er en by, der er vokset eksplosivt de seneste årtier, og derfor er en tom byggegrund i indre Seoul en uhørt sjældenhed. Ukrudt på en hel matrikel kommer således til at stå i stor kontrast til de skyhøje m2 priser. I koreanernes vækst væk fra en tilværelse som et u-land for blot 30-35 år siden, kan ukrudt ikke anerkendes som en værdi i sig selv, og når ukrudtet fremhæves som en smuk buket i Berners værker, vendes dette værdiforhold på hovedet. Værkerne fortæller derfor en hel del om Seouls byplanlægning, men også om koreanernes syn på naturen, når den titter frem i byrummet.

Nicolai Howalt deltager i GRO med værket Oldest Living Tree, Old Tjikko, is a 9,558-year-old Norway Spruce, som gengiver Old Tjikko en rødgran i det nordlige Sverige, som ifølge nyere undersøgelser er blevet dateret som verdens ældste træ. Old Tjikko ser umiddelbart undseelig ud, men træets rodnet er blevet dateret til at være 9558 år gammelt. De sidste 100 års klimaforandringer har bevirket, at en stamme er vokset op fra rodnettet igen, så træet nu igen er synligt. Værket viser således på poetisk vis naturens kredsløb, der kan strække sig over enorme tidsrum, ved siden af hvilke et menneskeliv er uendelig kort.

Pernille Pontoppidan Pedersens bidrag til GRO er værket Beehappy; et interaktivt værk, hvor HUSETs gæster kan trække frøkugler, frø rullet ind i ler. Masanobu Fukuoka (1913-2008) var en landmand og filosof, der udviklede så-metoden med frøkugler. Hans metoder og tankegang har haft stor indflydelse på permakulturen i vesten. Værket Beehappy opfordrer publikum til at viderebringe frøkuglerne og på den måde sætte deres præg på naturen, når de færdes i den. Automaten indeholder to slags frø, Honningurt og Rødkløver, begge grøngødningsplanter til jordforbedring og planter, der tiltrækker bier.

Silas Inoue viser en række billedlige værker, hvori skimmelsvampe udgør en form for vertikalt landskab eller levende abstrakt maleri. Skimmelsvampe er en af naturens mest betydningsfulde nedbrydningsorganismer. Disse hårdføre vækster, der normalt forbindes med forfald, og som udgør en potentiel fare for mennesker og dyr, kan samtidig indeholde en særegen form for skønhed. Inoue benytter dette udtryksmæssige potentiale ved at kultiverer skimmelsvampe i hermetisk lukkede biotoper. Det bliver således muligt at betragte skimmelsvampenes komplekse strukturer i sikkerhed for deres sundhedsskadelige sporer, samtidig med at værkerne peger på naturens cykliske gang, og på de økologiske kollaps som konstant finder sted.

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole