Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Rønnebæksholm

Rønnebæksholm 1, 4700 Næstved

MAIL: info@roennebaeksholm.dk

TLF: +45 5578 5340

WEB: roennebaeksholm.dk

Torsdag til søndag samt helligdage kl. 12–17


Grethe Bagge - Farvepragtens magi

Grethe Bagge

10.01.2016 - 03.04.2016


Les Gateaux (to robåde), 1972, 109 x 74 cm, Olie på lærred. Foto: Léa Nielsen. Courtesy: MarjattaHjemmenesStøttefond.

Grethe Bagge: Turam, 69 x 94 cm, olie på lærred. Foto: Léa Nielsen. Courtesy: MarjattaHjemmenesStøttefond.

Grethe Bagge: Svensk skov med mos, 1970, 144x118 cm, Olie på lærred. Foto: Léa Nielsen. Courtesy: MarjattaHjemmenesStøttefond.

Grethe Bagge: Santorini, 1964, 47,3 x 61,5 cm, Akvarel på papir. Foto: Léa Nielsen. Courtesy: MarjattaHjemmenesStøttefond.

Grethe Bagge: Radio, 1970, 76x63 cm, Olie på lærred. Foto: Léa Nielsen. Courtesy: MarjattaHjemmenesStøttefond.

Grethe Bagge: Margrethe Schanne, 1951. Foto: Léa Nielsen. Courtesy: MarjattaHjemmenesStøttefond.

Grethe Bagge: Mand i blår og rødt, 104 x 105 cm, olie på lærred. Foto: Léa Nielsen. Courtesy: MarjattaHjemmenesStøttefond.

Grethe Bagge: I altelieret, 1976, 92 x 131 cm, Olie på lærred. Foto: Léa Nielsen. Courtesy: MarjattaHjemmenesStøttefond.

Grethe Bagge: Autoritratto, 1977, 47,5 x 61,5 cm, Akvatinte. Foto: Léa Nielsen. Courtesy: MarjattaHjemmenesStøttefond.

PRESSEMEDDELELSE

 

Velkommen til fernisering lørdag den 9. januar 2016 kl. 13.00 i Herskabsstalden, hvor kulturminister Bertel Haarder holder åbningstalen. Det er gratis at deltage og alle er velkomne.

Grethe Bagges lange kunstnerkarriere har fuldt ud gjort hende fortjent til en plads blandt det 20. århundredes mere virtuose og interessante kunstnere på dansk jord, men den bredere anerkendelse har hidtil ladet vente på sig. Takket være et samarbejde mellem de to lokale kultur- og uddannelsesinstitutioner – Rønnebæksholm og Marjatta – vil en større del af hendes livsværk langt om længe blive vist for offentligheden.

Grethe Bagge (1925-2012) var billedhugger, grafiker og maler. Hun viede hele sit liv til kunsten og vandt mange priser for sit værk. Grethe Bagge havde et særligt blik på verden og en evne til at skabe værker, der vokser sig større i mødet med beskueren. Hendes motiver spænder fra portrætter, landskaber og modelstudier til mytiske, spirituelle og kristne temaer. I udstillingen præsenteres hendes rejse fra billedhuggeriet ind i maleriets farver og former, og den forunderlige verden som her åbenbarer sig. Har man nogensinde haft fornemmelsen af, at der må være noget mere, noget andet, eller noget, der endnu er uforklarligt, bag det, vi umiddelbart ser og mærker i verden, er Grethe Bagges værker en mulighed for at få et blik på en spirituel dimension i kunsten, som ellers har haft tendens til at blive marginaliseret, ikke bare i kunsthistorien, men også i vores generelt mere og mere fortravlede og materialistiske samfund.

Grethe Bagge havde en nær tilknytning til Marjatta, et skole- og behandlingshjem for udviklingshæmmede børn og voksne baseret på antroposofisk medicin, -terapi og –pædagogik. Hun udførte flere udsmykninger og værker til Marjatta, og mange af de ansatte har mødt kunstneren på hendes ældre dage. Det nære forhold til institutionen betød også, at Grethe Bagge valgte at testamentere hele sit værk til Marjatta.

Takket være Marjattas arbejde med at løfte ansvaret for så stor en samling af værker, ja for et helt liv, har det været muligt for Rønnebæksholm at udføre helt ny forskning i kunstnerens oeuvre og at genindtroducere Grethe Bagge til den nyere kunsthistorie.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø