Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Specta

Peder Skrams Gade 13, 1054 København K

TLF: +45 3313 0123

FAX: +45 3313 3203

WEB: specta.dk

Tirsdag - fredag 12-17:30, lørdag 11-14


Grafik og Gevær

Svend-Allan Sørensen

07.02.2015 - 14.03.2015
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

På SPECTAs kommende udstilling Grafik og Gevær skærer Svend-Allan Sørensen helt ind til benet og viser 40 nye overvejende sort/hvide grafiske arbejder og enkelte objekter, der peger på præcis, hvor han som menneske oplever sit møde med naturen.

Om sit arbejde siger Svend-Allan Sørensen:
Jeg kommer fra en midtjysk gård, Stengården, ved Bjerringbro. I dag kan jeg se, at det også er der, mit værk kommer fra. Mine værker følger min interesse for natur, jagt og skydning, men på en noget mere radikal måde end tidligere. Dels tilgangsmæssigt, men også i format, form og indhold. Værkerne er på den måde nok også radikalt u-funky. De er ikke street. De er mark og skov. De taler om det, jeg interesserer mig for. Og på den måde forholder de sig til samtiden.

Mit arbejde har de senere år bevæget sig frem mod en tilbagevending til udgangspunktet, som kørte jeg med fuld fart frem i bak-gear. Det passer mig fint. Deri ligger den fremadrettede afvikling for mig.

Udstillingens værker er produceret på Færøernes Grafiske Værksted, Steinprent og hos Hostrup Pedersen & Johansen i Valby. Disse steder har haft en klar betydning for udviklingen af mit værk de senere år. Samarbejdet har fremkaldt et eller andet skred, der er vældig gunstigt for mit værk. Dette skred rykker sig hele tiden - fra arbejdsdag til arbejdsdag - rundt på ideer og formåen.

Svend-Allan Sørensen (DK, 1975), er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi i 2002.
Svend-Allan Sørensen modtog i 2014 The Queen Sonja Nordic Art Award som udover 400.000,- NKR også var et ophold på Atelje Larsen i Helsingborg, samt udstillinger i Oslo, Stockholm og til april på Scandinavia House i New York.
SAS har vist soloudstillinger på Museum Jorn, Kunsthal Nikolaj, Vendsyssel Kunstmuseum og Overgaden - Institut for Samtidskunst og deltaget i udstillinger bl.a. på Vestsjællands Kunstmuseum, Fyns Kunstmuseum, Esbjerg Kunstmuseum, Den Frie, Silkeborg Bad, Johannes Larsen Museet, Växjö Konsthall (S) og Waldemars Udde (S). Svend-Allan Sørensen er repræsenteret i private og offentlige samlinger, bl.a. Statens Museum for Kunst, H.M. Queen Sonja Art Collection (NO), Museum Jorn, Ny Carlsbergfondet, Vendsyssel Kunstmuseum, Vejle Kunstmuseum, Statens Kunstfond, og Nykredit.

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole