Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

KVADRAT16

Vigerslev Allé 28, 2500 Valby

MAIL: kvadrat16@hotmail.com

TLF: +45 3024 5506

WEB: kvadrat16.com


Glimt

Niels Pugholm

25.11.2017 - 03.01.2018
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

’Fortællingen’ som fænomen og værktøj har været et centralt spor i Niels Pugholms praksis siden han dimitterede fra Det Fynske Kunstakademi i 2013. I værker, der ofte tager form af tegninger, tekst og fortællinger, har han undersøgt det narratives mekanismer, potentialer og sammenbrud. 

I installationen GLIMT fortsætter Pugholm sin udforskning af narrativitet med en undersøgelse af tekstens billedskabende kvaliteter. Med en samling løsrevne sætninger, der alle begynder med det bydende ’Du ser …”, appelleres både til en kollektiv og individuelt billedskabende referenceramme. 

Selv siger kunstneren “Det er min tese, at vi gennem det tekstligt frembragte billede møder os selv, da vi må bruge egen erfaring til at sætte os i tekstens sted. På denne måde må det sproglige billede, kollektivt som individuelt, være lige så unikt, som vi mennesker er forskellige”.

Niels Pugholm (f. 1983) er født og opvokset i Skive, og bor og arbejder i dag i København. Han er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi (2008-13), og har siden udstillet på blandt andet Kunstforeningen GL STRAND, Viborg Kunsthal og C4 projects.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio