Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

SABSAY

Store Strandstræde 19, 1255 København K

MAIL: info@sabsay.com

TLF: +45 3141 9615

WEB: sabsay.com

Torsdag - lørdag 12-18.30


Glimpse: A Passing Look

Liu Wa

04.05.2018 - 30.06.2018
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Første soloudstilling af Liu Wa bryder med tidligere generationer af kinesiske malere gennem en forening af teknologi og kunst.

Den unge kunstner, Liu Was debut på den europæiske kunstscene udforsker neurovidenskabens ukendte vande og fremtidens maleri.

Sabsay er glade for at kunne annoncere åbningen af ’Glimpse: A Passing Look’, en soloudstilling af Liu Wa. Udstillingen tæller en serie farvekodede malerier, som tilsammen udgør en installation af maleri, lys og lyd, der udforsker det mangesidede samspil mellem kunst, menneske og teknologi.

Gennem bearbejdning af det traditionsbundne kinesiske maleri, blander Liu Wa silkebløde penselstrøg med den sidste nye teknologi. Malerierne står som fuldendte fremkaldelser af en dybt forstået tekstur og anatomi og skildrer omhyggeligt udførte, urørlige menneskekroppe, som opsluges af en økologisk apokalypse. Akrylen opnår et glat udtryk på lærrederne, mens scenerne kun vises i deres helhed under oplysning af et digitalt farvesystem. Oplevelsen frembringes af beskuerens hjernebølger, som spores ved hjælp af et elektroencefalogram (EGG-pandebånd).

“Afhængigt af ens sindstilstand, vil man opleve de samme malerier forskelligt. Mens én betragter styrer farverne på omgivelserne med sine hjernebølger, kan de andre se og følge med i, hvad han/hun ser. Jeg forsøger på den måde at udfordre grænserne mellem virkelighed og illusion, mellem ’selv’ og ’anden’”, forklarer kunstneren og fortsætter: ”Hvordan malerierne ’i virkeligheden’ ser ud forbliver ukendt for beskueren. På samme måde er vores opfattelse af vores ydre omgivelser ofte både subjektiv og flydende. Forsimplede opfattelser af verden kan vildlede sandheden og fører let til gnidninger mellem religiøse grupper og sociale klasser”.

Efter implementeringen af Kinas reform og åbning har landets kunst- og kulturpolitik ændret sig dramatisk gennem de seneste 30 år, hvor nævneværdige malere som Zhang Xiaogang og Yue Minjun har opnået stjernestatus på den internationale kunstscene. Hvor kunstnere af denne generations værker ofte behandler socialpolitiske emner, som knytter sig til tiden efter Mao, repræsenterer Liu Was generation en ny epoke, som bærer præg af et meget anderledes Kina. Den hurtige urbanisering, klimakrisen og den intensive digitalisering af en generation er alle temaer, som er til stede i Liu Was udstilling.

”Udviklingen af moderne teknologi har markeret en ny æra med helt anderledes medier i kunsten. Det er interessant at se, hvordan unge kunstnere så dybfølt fordyber sig i de teknologiske muligheder. Liu Was udstilling på Sabsay er et lysende eksempel på et graciøst overlap mellem det traditionelle og det banebrydende”, siger Masha Faurschou, stifter af Sabsay.

Liu Wa er født i Beijing, Kina, i 1994, og tog i 2017 afgang fra Yale University, USA, med en B.A i antropologi og en B.A i kunst. Hun er i dag baseret i New York og Beijing, og arbejder med maleri, installationskunst, og nye medier. Seneste udstillinger omfatter: Beijing, Kina, 2017; Heart of the Tin Man, M Woods Museum, Beijing, Kina, 2017; All happens after Art Nova 100, Today Art Museum, sunset, Museum of Contemporary Art Shanghai, Shanghai, Kina, 2017; Art Utopia, Ullens Center for Contemporary Art, Beijing, Kina, 2016, and Arts First Festival, Harvard University, Cambridge, USA, 2015.

Sabsay åbnede i maj 2016 og er beliggende centralt i København i Store Strandstræde. Formålet med udstillingsstedet er ifølge Masha Faurschou at berige den danske kunstscene med nye navne og praksisser og at opfordre til fællesprojekter mellem internationale og lokale kunstnere og kuratorer.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø