Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Den Frie Udstillingsbygning

Oslo Plads 1, 2100 København Ø

MAIL: info@denfrie.dk

TLF: +45 3312 2803

WEB: denfrie.dk

Tirsdag - søndag kl. 12-18, torsdag kl. 12-21. Mandag lukket.


Glas Interface

Søren Thilo Funder, m.fl.

14.03.2019 - 31.03.2019


PRESSEMEDDELELSE

Kom til fernisering onsdag 13. marts kl. 16 – 17.30 

Kl. 16.15: Velkomst ved Dina Vester Fejlberg, leder af Den Frie, Søren Thilo Funder samt elever fra Korsager Skole 

Den Frie og IMAGINARIUM inviterer til fernisering på udstillingen Glas Interface. Sammen med kunstneren Søren Thilo Funder har børn fra hele årgangen af 3. klasser fra Korsager Skole skabt en videoinstallation om skærme og vores forhold til digitale devices som computere og mobiltelefoner. 

En glasvæg danner omdrejningspunktet for videoinstallationen og fungerer som en skærm og barriere i rummet, hvor børnene fra Korsager gennem forskellige øvelser performer og tester, hvordan information/input gennem berøring af skærme går fra bruger til computer og tilbage. Som del af installationen indgår også en video af Søren Thilo Funder som, i linje med projektets fokus, med en iPhone har dokumenteret øvelserne og de billeder, børnene har skabt på væggen. 

”På den ene side af glasvæggen var der brugere, på den anden var der computere – og det var børn. Computeren skulle gøre det samme som brugeren, så når brugeren lavede en tegning skulle computeren gøre det samme. Vi bruger skærme rigtigt meget nu. Vi gamer meget i vores alder. Og kommer også til at bruge skærme rigtigt meget senere i livet.” (elever, Korsager Skole).

IMAGINARIUM på Den Frie
Med børnenes fysiske interaktion med skærme har Søren Thilo Funder skabt et meget konkret, legende og kreativt grundlag for at forstå, hvordan digitale devices fungerer og bearbejder information. Udstillingen peger samtidig på den blanding af utryghed og tillid, der præger vores brug af digitale medier. Og på hvordan tilliden til at man får et relevant svar tilbage, når man lægger et input op via et i grunden uigennemsigtigt device, også kobles til et ansvar. 

Glas Interface udstilles parallelt med Søren Thilo Funders soloudstilling på Den Frie, The Watchers of Malheur (TWEET TWEET)

Udstillingen er del af projektet IMAGINARIUM, der skaber rammer og muligheder for, at børn og unge kan deltage i kunstneriske processer og herigennem finde deres egen stemme som individer og medborgere i diverse fællesskaber. IMAGINARIUM undersøger, hvordan børn og unge gennem samskabelse kan sætte et stærkere præg på kunst og kunstinstitutioner, og hvordan deres møde med den professionelle kunst påvirker og skaber nye perspektiver på vores hverdag. IMAGINARIUM vil sætte fokus på forskellige temaer og har lige nu frygt og tillid i centrum. 

IMAGINARIUM har tidligere fundet sted på Kunsthal Charlottenborg under Kulturnatten 12. oktober 2018, hvor Præstemoseskolens elevråd satte dagsordenen med projektet Børnene Bestemmer. Også Fotografisk Center, kunstneren Jacob Tækker og børn fra 3. klasse på henholdsvis Vibenshus og Katrinedal Skole & Fritidshjem har været del af IMAGINARIUM med projektet og udstillingen, Kærlighed, kludder og det grimme, som vistes fra 7. februar – 10. marts 2019. 

Udviklingsprojektet IMAGINARIUM er støttet af Bikubenfonden, Københavns Kommune, Åben Skole og Statens Kunstfond, Huskunstnerordningen.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole