Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

KØS

Nørregade 29, 4600 Køge

MAIL: info@koes.dk

TLF: +45 5667 6020

WEB: koes.dk

Mandag lukket, tirsdag kl. 11-17, onsdag - torsdag kl. 11-21, fredag - søndag kl. 11-17


Giv os i dag… Når kunsten går i kirke

Gerhard Richter, Imi Knoebel, Sigmar Polke, John Kørner, Ruth Campau, Per Kirkeby, Carl-Henning Pedersen, Svend Wiig Hansen, Kaspar Bonnén, Mads Gamdrup, Lærke Lauta, Alexander Tovborg, Thilo Frank, Tracey Emin, a.o.

12.10.2012 - 24.02.2013


Tracey Emin: For You, 2012, Neon. Courtesy: KØS museum for kunst i det offentlige rum.

Gerhard Richter: Köln, Dom. Süderquerhausfenster Gesamtansicht. Foto: Dombauerarchiv Köln, Matz und Schenk. Courtesy: Gerhard Richter.

John Kørner: Udsmykning i Østerhåb Kirke, 2011. Foto: Anders Sune Berg.

Helle Frøsig: Taksigelseskirken. Foto: Anders Sune Berg.

Svend Wiig Hansen: Forarbejde til glasmaleri i Kastrup Kirke, 1973-74. Foto: Erling Lykke Jeppesen. Courtesy: KØS Museum for kunst i det offentlige rum.

Forside og Rød Tunika, 2006 af Thorbjørn Rødland fra kirkebladet Ribe Domkirke

PRESSEMEDDELELSE

 

Giv os i dag… Når kunsten går i kirke


11. oktober 2012 – 24. februar 2013


Kunstnerne er fundet. Præster og menighedsråd rundt omkring i Danmark har nikket ja, og det har den tyske kunstner Gerhard Richter nu også. Vejen er banet for KØS Museum for kunst i det offentlige rum, der til oktober åbner et landsdækkende udstillingsprojekt om samtidskunstens rolle i den danske folkekirke.


Hovedudstillingen på KØS viser projekter fra både ud- og indland, hvor kunst i kirker har givet anledning til en spændende diskussion. Et eksempel er tyske Gerhard Richters omdiskuterede glasmosaik til Domkirken i Köln. Projektet vises side om side med Matisse, Sigmar Polke og kunstprojekter af danskere som Per Kirkeby, John Kørner og Svend Wiig Hansen.


På landsbasis er præster og menigheder taget i ed, og der er lagt op til debat og masser af aktiviteter omkring 6 midlertidige kunstprojekter, der bliver vist i 6 kirker i Jylland, på Fyn og Sjælland. Poetiske ord bøjet i neon af britiske Tracey Emin i Vor Frue Kirke i København, og et følsomt videoværk af Lærke Lauta i en kirke ved Lemvig er bare nogle af dem. Samlet giver de bud på, hvad der sker, når helt ny kunst går i kirke.


Deltagende kunstnere på KØS
Hovedudstillingen på KØS rummer internationale navne som Gerhard Richter, Imi Knoebel og Sigmar Polke.Den tidlige generation af moderne internationale kirkekunstnere som Henri Matisse vil perspektivere nogle af de danske kirkeudsmykninger. Mere end 25 danske kunstnere og deres projekter til kirker i hele Danmark bliver præsenteret af blandt andre John Kørner, Ruth Campau og Per Kirkeby samt historiske eksempler af bl.a. Carl Henning Pedersen, Mogens Jørgensen og Svend Wiig Hansen.


Deltagende kunstnere i Kirkerne
Kaspar Bonnén (Køge Kirke), Mads Gamdrup (Odense Domkirke), Lærke Lauta (Heldum kirke v. Lemvig), Alexander Tovborg (Ribe Domkirke) og Thilo Frank (Aalborg Domkirke) og Tracey Emin (Vor Frue Kirke).


Projektet realiseres med primær støtte fra 
Nordea-fonden

Desuden er projektet støttet af:
Kulturstyrelsen / Novo Nordisk Fonden / Ny Carlsbergfondet / Højgaards Fond.

 

Skriv kommentar



Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø