Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Sorø Kunstmuseum

Storgade 9, 4180 Sorø

MAIL: info@sorokunstmuseum.dk

TLF: +45 5783 2229

WEB: sorokunstmuseum.dk

1/11-31/3: Tirsdag - søndag 11-16, torsdag 11-18. 1/4-31/10: Tirsdag - søndag 11-17, torsdag: 11-18. Mandag lukket


Giganterne

Søren Martinsen

01.06.2018 - 02.09.2018


PRESSEMEDDELELSE

En totalinstallation, der involverer både monumentale malerier, videoer og en gigantisk skulptur. Værkerne, der næsten alle er skabt til udstillingen, tager udgangspunkt i Sorøs historie og nutid, og fokuserer både på bygninger i byen og landskabet omkring. Udstillingen tegner et generisk portræt af, hvordan historiske, arkitektoniske og kulturelle forestillingsbilleder tegner en bys selvforståelse.  

Videoværket GIGANTERNE giver stemme til de bygninger, der dominerer Sorø. På den ene side står klosterkirken og Sorø Akademi, som i henholdsvis middelalderen og guldalderen var centrum for dansk kultur, religion og lærdom. På den anden side står de nye giganter i form af de enorme industrielle bygninger og lagerhaller, der slår ring om Sorø med deres betonarkitektur og visioner om produktivitet og fremdrift. I værket opstår en nidkær diskussion mellem giganterne om retten til at repræsentere byen og dens identitet.

I midten af udstillingsrummet hænger en skulpturel mutation af de forskellige industribygninger, mens væggene optages af landskabsmalerierne fra Sorø-området. Søren Martinsen bor selv i nærheden og har et indgående kendskab til egnen. Malerierne virker i første omgang naturalistiske og romantiske, men ved nærmere eftersyn har de et stivnet og uorganisk udtryk, og man fornemmer en melankolsk undertone bag facaden.

Skriv kommentar