Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

REfleksioner - Forening for Samtidskunst

Havnen, fortet og stranden, 2791 Dragør

MAIL: info@refleksioner.org

TLF: +45 4156 1264

WEB: refleksioner.org


GHOST TENT

Molly Haslund

19.11.2016 -
FACEBOOKEVENT


REFLEKSIONERS kunstprogram i år REFLEX 16 er en stedrelateret performance af Molly Haslund. `Ghost Tent ́ er en skulpturel deltagerbaseret erindringscollage skabt på baggrund af research omkring ikke længere eksisterende eller ikke-synlige rum og bygninger i Dragør.

Ghost Tent’ trækker tråde til Dragørs wastelands, til badelivskultur, til midlertidige rum som fx historiske omklædningstelte, flygtninge- og krigslejre, samt fra nyere tid kunstværket ’Kuglen’ (2014-15) og ikke-synlige rum som fx Airbnb udgør i Dragør i dag. Centralt er Arne Jacobsens modernistiske badeetablissement, der blev opført i 1933 og revet ned af lokale i 1944, mens arkitekten sad som jødisk flygtning i Sverige.

‘Ghost Tent’ begynder ved Lokalarkivet, som har været kunstnerens researchbase, og fortsætter 600 m. til  ́Cirkuspladsen ́på strandengene syd for byen, hvor badeetablissementet lå engang. Her udfoldes performancen gennem aktiviteter, hvor bl.a transparente banner-vægge vil blive båret af både publikum, kurator og Haslund selv i et forsøg på at visualisere og genskabe Arne Jacobsens bygning. Med vind og vejr som med/mod-spillere, med fysisk og verbal ageren, vil der på ‘Cirkuspladsen’ blive fabuleret over, hvordan vi som lokalsamfund skaber, bygger og erindrer, og ser på ’fremmedelementer’ i et fast forankret landskab og kultur.

Begge performances videodokumentes og der vil efterfølgende blive produceret en kort dokumentationsvideo.

OM PERFORMANCEN
“Arne Jacobsens badeetablissement, også kaldet  ́den hvide by`, fra 1930 ́erne blev opfattet af lokale som et arkitektonisk fremmedelement. Når arkitektur og den type kunst REFLEKSIONER kuraterer trænger ind i det offentlige rum kan følelsen af fremmedgørelse nemt opstå, men det er præcis det modsatte vi ønsker. Mødet mellem kunst og publikum kan måske nedbryde barrierer og forudindtagede holdninger og derfor håber jeg også, at mange lokale vil komme forbi og måske endda deltage i performancen. Molly Haslund griber fat i specifikke omstændigheder, men hendes performance sætter ligesåvel almenmenneskelige tanker i gang som det at være fremmed i en ny kultur fx som tilflytter eller den aktuelle  flygtningeproblematik med diskussionen om hvor og hvordan man ønsker at boligplacere de nye midlertidige medborgere i offentligt rum. Og ikke minst fænomenet Airbnb, hvor private så at sige kuraterer hvilke  ́fremmede ́ de vil invitere ind i deres hjem”, siger udstillingens kurator Annette Lindroos.

MØDESTED: Lokalarkivets Have, Stationsvej 5, 2791 Dragør (50 m. fra Stationspladsen)
GÅTUR: Alle går til “Cirkuspladsen” syd for Wiedersvej, hvor performancen fortsætter
AFTERPARTY: Efter performancen serveres drikkevarer og snacks i teltet på Dragør Badehotel (250 m.) 

MOLLY HASLUND: Uddannet på det Kongelige Danske Kunstakademi og Glasgow School of Art. For yderligere information, se kunstnerens hjemmeside www.mollyhaslund.com

STØTTET AF: REFLEX 16 er støttet af Statens Kunstfond, Dragør Kommune, Dragør Is, Revisionsfirmaet Gutfelt, Danske Bank, Dragør Badehotel, Greenmatic, Lauren Rengøring og Kunsten.nu. 

REFLEKSIONER er en organisation for samtidskunst med base i Dragør. REFLEKSIONER kuraterer kunstudstillinger og afholder events, kreative workshops og formidlingsprojekter. REFLEKSIONER er optaget af wastelands, områder der har mistet sin oprindelige funktion, og debuterede i 2012 med Jacob Kirkegaards lydinstallation TØRST i Dragørs tørlagte svømmehal. Herefter kom udstillingen REFLEX i 2014 med 10 kunstværker på havnen, fortet og stranden, herunder den 7 meter høje skulptur KUGLEN (14-15) af OP Arkitekter opført på et tidligere lossepladsområde, der nu er fredet.

Skriv kommentar