Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Munkeruphus

Munkerup Strandvej 78, 3120 Dronningmølle

MAIL: kunst@munkeruphus.dk

TLF: +45 4971 7906

WEB: munkeruphus.dk

Torsdag - søndag kl. 12-17, første torsdag i måneden kl. 12-20.


GAAA arbejder

Gunnar Aagaard Andersen

22.09.2019 - 03.11.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

MUNKERUPHUS fejrer 100-året for hybridkunstneren Gunnar Aagaard Andersens fødsel med jubilæumsudstilling og en ny film om kunstnerens produktive år og eksperimenter på stedet.

I 2019 kunne kunstneren og designeren Gunnar Aagaard Andersen (1919-1982) være fyldt 100 år. Fra 1958 og frem til sin død arbejdede og boede han sammen med sin familie på MUNKERUPHUS. Det blev de mest produktive år i et livsværk, der spænder imponerende bredt fra maleri og skulptur via happenings, teater og ruminstallationer til møbeldesign, tekstiler, arkitektur m.m.
 
Aagaard Andersen lod sig ikke begrænse og var både forud og usædvanlig for sin samtid. Han arbejdede på tværs af kategorier, nedbrød grænser, udfordrede det konventionelle og det ordinære samt inddrog både huset, haven og stranden ved MUNKERUPHUS som laboratorium for utallige eksperimenter med nye materialer og metoder.
 
Med denne altid undersøgende tilgang til verden og en multibegavet evne til både at arbejde praktisk, visuelt, matematisk og teoretisk, efterlod han sig ikke alene en værkproduktion med en enorm spændvidde, men også tekster, idéer, levende ord og billeder, som bidrager til billedet af Aagaard Andersens mangfoldighed.
 
Udstillingen GAAA ARBEJDER er opstået i anledning af 100-året for Gunnar Aagaard Andersens fødsel og er et lille indblik i en stor kunstners facetterede talent og idérigdom. I en ny film skabt af dokumentaristen Mette Mærsk inviteres vi indenfor i den multidisciplinære kunstners tankegods og skabende processer, og vi møder Aagaard Andersen i gang med at arbejde på MUNKERUPHUS.
 
Filmens mættede tapet af levende ord og billeder ledsages på udstillingen af et mindre udvalg af Aagaard Andersens værker, som enten har en fremtrædende plads i filmen eller i kunstnerens tid på MUNKERUPHUS. Hermed kommer flere af værkerne tilbage til huset, hvor de i sin tid blev skabt, og står i al deres materialitet som vidner på det pulserende kunstneriske arbejdsliv, der engang udfoldede sig på dette sted.

Velkommen til udstillingsåbning og filmpremiere
lørdag d. 21. september kl. 15-17
Taler og bobler kl. 15.15
Alle er velkomne!

Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Rikke Aagaard Andersen, Mette Mærsk og MUNKERUPHUS. Værker til udstillingen er venligst udlånt af familien efter Gunnar Aagaard Andersen. Tak til Jeppe Aagaard Andersen.

Tak til Beckett-Fonden og Kirsten & Frits Frederiksens Fond for støtte til filmen. Tak til Dansk Tennis Fond, Arne V. Schleschs Fond og Magasin du Nord Fonden for støtte til udstillingen.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole