Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Kvit

Blågårdsgade 31, 2200 København N


FUGUE

Studio Thinkinghand

25.05.2019 - 02.06.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Vi er stolte over at kunne invitere til FUGUE, en udstilling af Studio ThinkingHand, som eksperimenterer med et udvidet subjektivitetsbegreb i en undersøgelse af det posthumanistiske projekt. I et forsøg på at navigere i grænseområderne mellem eksistenser, udstiller Studio ThinkingHand en række nye værker, der forbinder biologiske, industrielle og teknologiske elementer i en udstilling af levende arter, skulpturer, video, lyd og performances. Til ferniseringen bliver udstillingen bragt til live af performancegruppen NULEINN med værket make kin not babies, performancekunstner My Djørup som The H Y B R I D 0.7, og moderne danser My Nilsson i samarbejde med VO/FT i en eukaryotisk undersøgelse af kroppen. Udstillingen vil i samspil med disse særligt tilrettelagte performances udfolde sig i en fuga-lignende komposition af modsætninger og fragmenter, der står alene, og dog stadig i dialog med hinanden.

Iværksat af en stigende bevågenhed på menneskets rolle som art mellem arter, og konsekvenserne af vores fremskredne samfund, hvor globaliseret kommercialisering af alt andet end mennesket, har gjort vores økosystem til et planetarisk produktionsapparat, peger udstillingen FUGUE mod de æstetiske og poetiske som indfaldsvinkel til det posthumane projekt. En tankegang hvor den traditionelle eurocentriske humanisme og det moderne kapitalorienterede produktionsmodus udfordres at et endnu uudforsket behov for et værdisæt som decentraliserer menneskets position, samt vitaliserer et nærværende forhold til de naturlige vilkår der findes i mellem liv og materie, af forskellig karakter.

“...I stedet for blot at være genstand for vores opråb – hvordan udbreder vi så bevidstheden om alle væseners livlige aktivitet, og forholder os åbent til at lytte simultant til naturen og teknologiens selvorganiserende handlekraft?”

STUDIO THIKINGHAND
Studio ThinkingHand består af Rhoda Ting (f. 1985, AUS) og Mikkel Dahlin Bojesen (f. 1988, DK). De eksperimenterer med værensbegreber og samskabelsesprocesser som i tværsnittet mellem kunst og videnskab peger bekræftende imod en fremtid af åbne fortællinger og flerstemmige sammensætninger – som en håndgribelig og praktisk fremtidsforskning der går ud over geopolitiske og bioindividuelle grænser, og bliver et vidnesbyrd om de bevægelser der konstant sker på den anden side af den menneskelige horisont. Med temaer inden for erkendelsesteoretisk æstetik, filosofi, partikelfysik, biologi og poesi og fiktion arbejder de på at revidere og udvide det menneskelige blik, og undersøger en sammenhængende planetarisk tilblivelse på tværs af tid, rum, arter og skala. Seneste udstillinger omfatter: Unfunctionality, Gruppeudstilling, Alice Folker Gallery, København, 2019 / Amongst Ruins, Soloudstilling, WAS, 2018 / Mycelium Moon, Floating Arts, Vejle Kunstmuseum, 2018 / Membrane, Festival of Future Nows, Hamburger Bahnhof, Berlin, 2017 / In, around and all in-between, Code Art Fair, København, 2017 / Research for Network, Statens Museum for Kunst, København, 2017.

KVIT GALLERI
Kvit Galleri er etableret af de to kunstnere Ingjerd Heggem Nergaard og Astri Styrkestad Haukaas, der deler ønsket om at skabe et vindue til udstilling af ung dansk og international samtidskunst.
Lokalerne fungerer som dynamiske rum der ikke er limiteret af de konventionelle grænser mellem hver enkelt kunstart, og har huset visuel kunst, performance, musik og literatur. De to stiftere er begge aktive kunstnere og er drevne af en ambition om at eksponere dem alle og dermed udforske de mange synergier der kan opstå imellem dem.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio