Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Rønnebæksholm

Rønnebæksholm 1, 4700 Næstved

MAIL: info@roennebaeksholm.dk

TLF: +45 5578 5340

WEB: roennebaeksholm.dk

Torsdag til søndag samt helligdage kl. 12–17


FOTOGRAFIER – dansk nutidsfotografi fra Kunst på Arbejdspladsen

Astrid Kruse Jensen, Trine Søndergaard, Kirsten Justesen, Sophia Kalkau, Nina Kleivan, Tina Enghoff, Nicolai Howalt, Peter Holst Henckel, Line Selmer Olsen, Vibe Bredahl, Christina Capetillo, Suste Bonnén, Frøns Dryer, Ebbe Stub Wittrup

Kurator: Peter Bonnén

10.04.2016 - 05.06.2016
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Velkommen til fernisering lørdag 9. april kl. 13.00. Udstillingen åbnes af Peter Bonnén.

Fotografiet er et medie i konstant udvikling og forandring. På Rønnebæksholm har billedkunstner Peter Bonnén kurateret en udstilling, der gennem værker af 14 danske kunstnere giver indblik i dansk nutidsfotografi.

Fotografier spiller en stadig større rolle i kunstens verden. Fra at have haft en primær funktion som dokumentation af virkeligheden – af performances og andre kunstværker – er fotografiet i dag en kunstnerisk udtryksform i sin egen ret. Udstillingen viser den mangfoldighed af værker, fortællinger og udtryksformer, som kendetegner dansk kunstfotografi.

Den skønne, den fortolkede, den grusomme virkelighed
Hvad er egentlig virkeligt? Hvornår er noget fakta, og hvornår er det fiktion? Flere af udstillingens værker tager udgangspunkt i steder og landskaber, som på samme tid er velkendte og fremmedartede. Fra Astrid Kruse Jensens surreelle og mystiske landskaber og Christina Capetillos sort-hvide fotografier af en øde natur berørt af mennesker til Tina Enghoffs rørende billeder af ensomme menneskers hjem. I udstillingen mødes værker, som dokumenterer en intens, fordrejet, grum og skøn virkelighed, der ikke altid er synlig for os.

Mennesket og kroppen
Helt tilbage fra fotografiets tidligste år har portrættet været en af de vigtigste motivformer. I nutidsfotografiet udvides portrættet til også at handle om kroppen og livet. I Suste Bonnéns serie Det første skrig skildres livets begyndelse i det øjeblik, hvor kroppen tager fylde i verden. I Sophia Kalkau og Kirsten Justesens fotografier, som er på samme tid performancedokumentation og værker egen ret, bliver kroppen til et skulpturelt objekt. Værker som disse bruger fotografiet som et mulighedsrum, hvor kroppen og mennesket kan undersøges og tage nye former.

Kunst på arbejdspladsen
De udstillede værker kommer alle fra Kunst på Arbejdspladsens samling, hvor Peter Bonnén er kunstnerisk ansvarlig. Grundlagt som non-profit organisation i 1954 er det i dag Danmarks største privatsamling med over 3.000 værker. Samlingen udstilles rundt omkring på danske arbejdspladser med det formål at fremme kunsten, støtte kunstnerne og gøre en forskel på arbejdspladserne.

Deltagende kunstnere: Astrid Kruse Jensen, Trine Søndergaard, Kirsten Justesen, Sophia Kalkau, Nina Kleivan, Tina Enghoff, Nicolai Howalt, Peter Holst Henckel, Line Selmer Olsen, Vibe Bredahl, Christina Capetillo, Suste Bonnén, Frøns Dryer, Ebbe Stub Wittrup.

FOTOGRAFIER – dansk nutidsfotografi fra Kunst på Arbejdspladsen. Kurateret af Peter Bonnén.

Skriv kommentar