Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Fotografisk Center

Bygning 55, Staldgade 16, 1699 København V

MAIL: info@photography.dk

TLF: +45 3393 0996

WEB: photography.dk

Tirsdag - fredag 12-18, torsdag 12-20, lørdag - søndag 12-16.


FotoForum

Marie Kølbæk Iversen, Basir Seerat, Francesca Astesani

05.03.2015 -
FACEBOOKEVENT


I anledning af Marie Kølbæk Iversens soloudstilling Mirror Therapy afholder Fotografisk Center og DJ:Fotograferne et debatarrangement med den afghanske fotograf Basir Seerat fra 3rd Eye, den italienske kurator Francesca Astesani fra South Into North og Marie Laurberg, Kurator på Louisiana.

Debatten udgår fra Kølbæk Iversens totalinstallation Mirror Therapy, hvori skiver af den afghanske bjergart lapis lazuli spejles. Spejlbehandling, som 'mirror therapy' hedder på dansk, er en neurovidenskabelig metode til behandling af fantomsmerter. Metoden aktiverer hjernens spejlneuroner, der også er det neurologiske grundlag for empati - et kernebegreb for aftenens debat, som netop fokuserer på billedrepræsentationens (u)mulighed, når det kommer til at formidle og forstå andre menneskers lidelser.

Spørgsmålet er, om de billeder af fjerne krige og katastrofer, der præger den globale nyhedsstrøm, fordrer empati eller måske snarere apati? Om de formår at inspirere en empatisk opblødning mellem forskellige folkeslag, eller om de snarere konsoliderer en opdeling i et 'dem' og et 'os'? Derudover vil aftenens arrangement også se nærmere på afsenderens position: Om det gør nogen forskel, hvem der står bag linsen, når billedet tages?

Gennem egne film og billedreportager vil Basir Seerat introducere til sin baggrund og sit arbejde som dokumentarist og fotograf i Afghanistan, mens Francesca Astesani med afsæt i en række samtidskunstneriske praksisser vil diskutere repræsentationens etik, muligheder og begrænsninger. Marie Kølbæk Iversen vil give en introduktion til sin udstilling og være moderator på debatten, der foregår på engelsk.

Entré 40 kr. inkl. en forfriskning. Gratis for medlemmer af Fotografisk Center og Dansk Journalistforbund. Tilmelding: info@photography.dk eller tlf. 3393 0996.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket