Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

c4 projects

Dybbølsgade 60, 1721 København V

Torsdage og fredage kl. 15-18, lørdage og søndage kl. 14-17


Fortællinger om Butades

Marie-Louise Vittrup, Johanne Dybdal Sigvardsen

07.09.2013 - 14.09.2013
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

" ...Yet long'd to keep his image in her view: ..." (William Hayley,1781)

En ung kvinde tegner på en overflade omridset efter skyggen fra sin elskedes kontur. Den elskede forlader hende snart, og tegningen vil være en markering som minde. Kvindens far, Butades, approprierer hendes handling, og ud fra tegningen modellerer han et relief.

Legenden er et beskrivende billede på rammen for udstillingen i c4 projects, hvor Marie-Louise Vittrup og Johanne Dybdal Sigvardsen sammenføjer værker fra hver deres praksis. Her forholder de sig til minder og begær gennemrepræsentation, tegning, projektion, sprog og relief.

Marie-Louise Vittrup har taget udgangspunkt i en klaverfod; det eneste tilbageværende fra et gammelt taffelformet klaver. Foden har været gennem talrige transformationer og forskellige undersøgende repræsentationsformer. Tilbage står en video der har sammenføjet fragmenterne til en række arkæologiske skulpturer, der hver især bærer på en hemmelighed omkring deres oprindelige tilhørssted og funktion.

Johanne Dybdal Sigvardsen: Jeg anvender tegning, print og tekst til at antyde det antydningsvise. Den trøje der stedvis antyder din krop. Min taske der antyder sit indhold, og arkitekturens flader der antyder byens krop. I kombinationen mellem abstraktion og figuration skabes nye fortællinger, og der opstår sammenhænge mellem din trøje, min take og arkitekturens flader og taktilitet.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio