Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

c4 projects

Dybbølsgade 60, 1721 København V

Torsdage og fredage kl. 15-18, lørdage og søndage kl. 14-17


For the Love

Line Sandvad Mengers

31.05.2014 - 08.06.2014
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Subtile udfordringer af den vestlige kulturelle identitetsdannelse, og undersøgelser af menneskelige interaktioner, er vigtige ingredienser i Line Sandvad Mengers værker, hvor trosaspektet og politisk stillingtagen er et underforstået og tilbagevendende element. På udstillingen For the Love afsøges betydningen af objekter med direkte kristne referencer, som et alternativ til konsumkulturens værdisæt.

Ved at reflektere over budskabet "Du skal elske din næste som dig selv" arbejder Line Sandvad Mengers i passagen mellem ideal og drift, hvor hun med sin kunst udfordrer begreber som selvoptagethed, selviscenesættelse, sameksistens og tro.

Værket Favourite Books, består i en reol med en række forskellige udgaver af biblen. De forskellige udgaver har været i ligeså mange menneskers besiddelse og det bliver dermed manifestationen af de involverede, der er værkets grundsubstans. Når Line Sandvad Mengers viser værket Ekklesia, er det essentielt, at den lange række af vimpler er produceret af stof indsamlet blandt naboerne i landsbyen Laven. Netop derved peger værket på en fornemmelse af sammenhæng og værdien i at være fælles om noget andet og større end hverdagens ofte tomme performances og aktiviteter.

For the Love præsenteres værker der står i kontrast til en ofte larmende forbrugskultur i den vestlige virkelighed, som situationisten Guy Debord engang beskrev som skuespilsamfundet.

Line Sandvad Mengers er uddannet på afdelingen for Konceptuelbaseret kunst på det Fynske Kunstakademi i 2006. Hun er optaget af social, politisk og kristen kultur og hendes praksis er baseret på den konceptuelle og sociale kunst. Line Sandvad Mengers har udstillet og lavet projekter på kunstnerdrevne gallerier, kunstmuseer og internationale udstillingssteder.

Hun bor og arbejder i Laven, Danmark hvor hun som leder af udstillingsplatformen bull mengers arrangerer udstillinger og projekter med andre kunstnere.

www.linesandvadmengers.dk

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Krabbesholm Højskole