Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Charlotte Fogh Gallery

Mejlgade 44, 8000 Århus C

MAIL: cf@charlottefogh.dk

TLF: +45 2929 7105

WEB: charlottefogh.dk

Tirsdag - fredag 12-17, lørdag 11-15


For Satan for Helvel

Andreas Schulenburg

20.04.2013 - 18.05.2013


PRESSEMEDDELELSE

Charlotte Fogh Gallery kan med stor glæde præsentere soloudstillingen, For Satan for Helvel, af den tyskfødte kunstner Andreas Schulenburg. Udstillingen viser en række helt nye skulpturer og tegneserieværker, hvor samfundskritiske fortællinger skildres med en unik sans for humor.

Værkerne, der overvejende er på papir, viser absurde optrin mellem mennesker, dyr og natur, hvor figurernes kommunikation og miskommunikation tydeligt ses i de nonsensagtige dialoger. Tegneserierne adskiller sig fra tegneserien i klassisk forstand, da de abstrakte fortællinger er uden pointe og morale, men alligevel kædes sammen i et billedligt og sprogligt forløb. Legen med sproget udfoldes for alvor i de nye værker. I brugen af bandeord, hverdagssproget og blandingen af det tyske og danske, lægges der ikke skjul på Schulenburgs ordblindhed, som kun bidrager til det umiddelbare udtryk.

Typisk for Schulenburgs værker er de mærkelige sammensætninger af mennesker, dyr og tingene de omgiver sig med. Værkerne tager hele tiden en uventet drejning, der overrasker og udfordrer beskueren. Et brud med forventningen, som også møder os i de nye filtskulpturer. De bløde, skrøbelige materialer som akvarel på papir og filtning, der normalt forbindes med husmoderflid , giver værkerne et på overfladen uskyldigt udtryk, men man skal ikke lade sig narre! For værkerne rummer kritiske fortællinger om vores samfund og kultur, vores handlinger og måden vi kommunikerer på - kort sagt virkelighedens absurditeter. Det hele er skildret med en uhøjtidelighed, der ikke kun fører til latter, men også eftertanke.

Andreas Schulenburg (1975) er født og opvokset i Tyskland og uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2005. Han har haft adskillelige solo- og gruppeudstillinger og er repræsenteret i både private og offentlige samlinger, heriblandt ARoS, Statens Kunstfond og Ny Carlsberg Fondet.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø