Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Gether Contemporary

Flæsketorvet 77-79, 1711 København V


Fool's Gold

Amalie Jakobsen

23.11.2019 - 20.12.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

I Amalie Jakobsens udstilling Fool’s Gold definerer værkerne med elegant præcision det rum de er placeret i, ved at skabe en nøje udtænkt koreografi for vores måde at bevæge os og forstå rummet på, som indtages, eller snarere ophæves, på ny.

Skulpturerne er abstraktioner over asteroider, fragmenterede himmellegemer, der kredser i deres faste bane om stjerner – her er det to dybsorte, stringent geometriske skulpturer der, som poler i rummet, suger stenene til sig.

Det uendelige himmelrum, hvor vi ikke bare kan komme ud, er blevet billedet på et ligeså uendeligt potentiale: Universet kan rumme alting, alt hvad vi vil have og alt, hvad vi kan forestille os – det er så at sige menneskets begær i anden potens. Og den slags begærsgenstande er Amalie Jakobsens skulpturer også, på en gang tiltrækkende og fremmedgørende.

Amalie Jakobsens tyste asteroidesværm i Gether Contemporarys lyse gallerirum er langt fra et forsøg på at illustrere menneskets erobring af universet. Skulpturerne er snarere et nedslag i et arbejde med fysisk og kropsligt at forstå den krise kloden aktuelt befinder sig i og et forsøg på at forstå, hvad fremtiden kan bringe.

Amalie Jakobsen ekspanderer vores rumforståelse, fra den konkrete arkitektur vi til dagligt befinder os i og trækker det ydre rum ind i vores synsfelt og ind i vores verden – helt derind, hvor vi må tage stilling til den.

Fool’s Gold er Amalie Jakobsens anden soloudstilling hos Gether Contemporary.

- Nanna Stjernholm

Amalie Jakobsen (f. 1989) bor og arbejder i Berlin og København. Hun studerede ved Goldsmiths University i London, hvor hun tog afgang i 2014. Amalie Jakobsen har udstillet ved blandt andre Neter Proyectos, Mexico City, Galleri Brandstrup, Stavanger, Gether Contemporary, Copenhagen, Efrain Lopez Gallery, Chicago, TwilSharp Gallery, Johannesburg, Breve Gallery, Mexico City, Bosse and Baum, London. Hun er featured i publikationen Nordic Contemporary fra 2015 af Thames & Hudson Ltd. Amalie Jakobsen har fornyeligt færdiggjordt en stor udendørs skulptur kommissioneret af Ny Carlsberg Fondet.

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
Lilith Performancestudio
Kunsthøjskolen på Ærø