Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Bladr

Griffenfeldsgade 27, 2200 København N

MAIL: hejbladr@gmail.com

TLF: +45 2484 2199

WEB: bladrbladr.net

Torsdag-fredag 15-18, lørdag 11-15


Flint m.m.

Åse Eg Jørgensen

08.11.2019 - 23.11.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Bladr er stolte af at kunne præsentere udstillingen Flint m.m. med billedkunstner Åse Eg Jørgensen. Flint m.m. er den anden udstilling i en serie af udstillinger hos Bladr, der folder Jørgensens langvarige kunstnerbogsprojekt Kompendium ud til blive en rumlig og taktil oplevelse. Kompendiumserien består af håndsyede hæfter i små oplag i A5-format, som omhandler forskellige emner, hvor samling, kortlægning og arkiv er nøgleord.
 
To af kompendierne, som handler om henholdsvis flint og om at slå smut, danner grundlag for denne udstilling. Flint og strand hænger nøje sammen for kunstneren, og derfor forventer vi at Jørgensen skaber en udstilling, der inviterer den besøgende med på en tur til den danske kyst. Flint m.m. har også et oplysende niveau, idet der perspektiveres til flint som råstof, der havde betydning i oldtiden og også har praktisk betydning i dag.
 
Udstillingen vil vise kompendierne samt nye tryk. En del af flintestenene fra kunstnerbogen kan de besøgende røre ved og undersøge med lup.
 
På udstillingens sidste dag inviterer kunstneren til et geologisk foredrag ved geolog Asta Fabricius Jørgensen. Her kan man forvente at blive klog på dannelsen af flint og hvad der kendetegner flint til forskel fra kvarts og andre silikater.
 
Åse Eg Jørgensen (f. 1958) er kunstner, grafisk designer, bog- og udstillingstilrettelægger. I sit kunstneriske virke har Åse Eg Jørgensen arbejdet med at skabe kunstnerbøger i over 30 år, og siden 1981 har hun været medredaktør af det ældste nulevende kunstnertidsskrift Pist Protta. Hun har modtaget flere priser og udmærkelser, heriblandt Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat, og har fået en række bøger udtaget i konkurrence, bl.a. Årets Bogarbejde og Bob Calle Artist Book Award.
 
Vi glæder os til at byde velkommen til fernisering torsdag d. 7. kl. 17-20

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum