Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Efter et nyt Minut

Vestergade 30, st.tv 9300 Sæby


Feberdans

Marie-Louise Vittrup

10.02.2019 - 30.03.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

I et palads i Palermo er et kæmpemæssigt freskomaleri installeret i et rum for sig selv. Maleriet er dateret til at være fra midten af 1400-tallet og lavet af en ukendt maler. Det bærer titlen Trionfo della Morte: Dødens Triumf.

I midten af billedet rider døden på en skelethest omgivet af mennesker som enten er blevet ramt af dødens pile eller på vej til det. På trods af at nogle af personagerne fortsætter deres aktiviteter, er deres blikke stivnede. Maleriet sitrer af nærvær, selv hundene i snor vrider sig i forventning om det nært forestående.

Udstillingen Feberdans er inspireret af freskoen i Palermo og Flemming Flindts ballet Dødens Triumf. Balletten fra 1971 er efter manuskript af Eugéne Ionesco og med musik af Savage Rose.

Udstillingen består af installation og video.

Marie-Louise Vittrup er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2011 og bor og arbejder i København. Hun arbejder med video, skulptur, tegning og installation. Hun har senest udstillet på gruppeudstillingen ’Tale of an Ocean’ i Cartagena, Spanien, kurateret af Aukje Lepoutre Ravn. Soloudstillingen ’Little big I’ i Danske Grafkeres Hus og på TULCA17 ’They Call Us The Screamers’ kurateret af Matt Packer i Galway, Irland.

Efter et nyt Minut er et non-proft udstillingssted, bibliotek og forlag i den nordjyske købstad Sæby. Vi udstiller, formidler og udgiver samtidskunst fra ind- og udland. Udstillingsrækken annonceres løbende og er en kontinuerlig undersøgelse af samtidskunstens sprog og meningsmuligheder i Efter et nyt Minuts særlige sammenhæng og placering, lokalt og internationalt. Se gerne mere her: www.efteretnytminut.dk

Efter et nyt Minut er støttet af Frederikshavn Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg og Kulturalliancen.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole