Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Rønnebæksholm

Rønnebæksholm 1, 4700 Næstved

MAIL: info@roennebaeksholm.dk

TLF: +45 5578 5340

WEB: roennebaeksholm.dk

Torsdag til søndag samt helligdage kl. 12–17


Farveklang-Klangfarve - Farvepragtens magi møder musikken

30.03.2016 -


I Rønnebæksholms aktuelle udstilling Grethe Bagge – Farvepragtens magi kan man opleve værker med et væld af farver og arbejdet med farve i kunsten sættes under lup, når Rønnebæksholm inviterer til en aften med foredrag, udstilling og koncert.

Farve optræder i kunsten på mange måder, men den forbindes sjældent med musikken. Dog skiller den franske komponist Olivier Messiaen sig ud på dette område. Han havde nemlig efter sigende en fornemmelse af, at toner og akkorder har farver, som han kunne komponere musik med. På den baggrund er der fællestræk mellem den måde Grethe Bagge og Olivier Messiaen arbejdede med kunsten på, og gennem foredrag og koncerter bliver det muligt at undersøge samklangen mellem musik, farve og bevægelse hos de to kunstnere.

Aftenen på Rønnebæksholm indledes med besøg i udstillingen Grethe Bagge – Farvepragtens magi og to foredrag, dels om farvens symbolik i Grethe Bagges værker ved kunsthistoriker og leder af Rønnebæksholm Dina Vester Feilberg, og dels om farvens tone hos Olivier Messaien ved Ph.D. Göran Krantz.

Dernæst udforskes farven i musikken gennem en koncert med Oskar Ekberg, piano, og Charlotte Krantz, eurytmi, som både spiller flere af Olivier Messaiens værker og præsenterer farvestemninger hos bl.a. Haydn.

Aftenen afsluttes med en åben samtale mellem de optrædende musikere og foredragsholdere, hvor farvens betydning i kunsten bliver vendt, og spørgsmål fra publikum er velkomne.

Program: Farveklang – Klangfarve på Rønnebæksholm

18.30 Udstillingen åbnes

19.30 Dina Vester Feilberg: Farvens symbolik i Grethe Bagges værker

19.50 Göran Krantz: Farvens tone hos Olivier Messiaen

20.05 Farve i Olivier Messiaens musik. Oskar Ekberg, piano, Charlotte Krantz, eurytmi

20.30 Pause

20.50 Koncert: Farvestemninger, Haydn, Messiaen. Oskar Ekberg

21.10 Åben samtale. Dina Vester Feilberg, Charlotte Krantz, Göran Krantz, Oskar Ekberg

21.30 Tak for i aften

Billetter koster 60 kr. inkl. gebyr og kan købes på www.sj-billetten.dk 

Arrangementet er gratis for medlemmer af Venneforeningen der forinden deltager i Generalforsamlingen samme aften. Tilmelding bedes ske til info@roennebaeksholm.dk 

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum