Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

c4 projects

Dybbølsgade 60, 1721 København V

Torsdage og fredage kl. 15-18, lørdage og søndage kl. 14-17


Fanute

Billie Maya Johansen

04.08.2018 - 12.08.2018
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

’hvis vi var i stand til kommunikere ville vi ikke være nød til det’
– Avital Ronell

Fanute er et nyt amerikansk begreb, som betyder at vende sin nederen situation til det bedre. Ordet er opstået ved, at ord fra en strofe i en sang af rapperen French Montana, smeltede sammen i ørene på hans fans og blev til et nyt ord med en egen mening, som siden kom til at leve sit eget liv.

På udstillingen Fanute bearbejder de grafiske og skulpturelle værker de uforsætlige forskydninger og uintenderede betydninger, som opstår når moderne kultur- og netværksteknologi blander sig i vores kommunikation. Johansen reflekterer over hvor og hvem vi kan kalde kommunikationens afsender. Hun kommenterer på vores tilbøjelighed til at frustreres over de meningsforpurrende hændelser og foreslår undersøgende, at de også kan være frisættende. I en tid, hvor kommunikation kan synes uophørlig og på samme tid en trang og et krav for at føle, at vi findes, kan der måske ligge en befrielse i den hændelse, hvor vi fravristes vores kommunikative ansvar og kontrol  - endda helt uden selv har skulle tage initiativ til det. Johansen inviterer os til at reflektere over hvilke muligheder for at forstå sig selv som noget andet som den meningsmæssige forvanskning eller forvandling, af det vi siger, tilbyder os.

Billie Maya Johansen (f 1986) bor og arbejder i København. Hun arbejder med film, installation, objekter og grafik forenet gennem en underspillet humor og gennemgående interesse for socio-politiske vilkår og samtidsfænomener. Hun tog afgang fra Staatlische Hochschule für Bildende Künste, Staedelschule (MFA) i Frankfurt am Main i 2014. Hun har studeret tidsbaserede medier hos Prof. Jeanne Faust på HFBK i Hamburg og modtog en BFA fra Det Fynske Kunstakademi i 2011. Hendes værker er blevet vist på MMK i Frankfurt am Main, Brandts Klædefabrik og Janus bygningen. Hun har kurateret gruppeudstillingen Transformationer i samarbejde med kunsthistoriker Katrine Bruun Jørgensen. Dertil har hun deltaget på et Artist-in Residence hos Werkleizt artfilmproduction i Halle (Saale), Tyskland. 

Tekst af Lina Katan

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
TAl R - Glyptoteket