Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Charlotte Fogh Gallery

Mejlgade 44, 8000 Århus C

MAIL: cf@charlottefogh.dk

TLF: +45 2929 7105

WEB: charlottefogh.dk

Tirsdag - fredag 12-17, lørdag 11-15


Facing the Dark

Hanne Nielsen & Birgit Johnsen

06.10.2012 - 30.10.2012


PRESSEMEDDELELSE

Charlotte Fogh Gallery kan med stor glæde præsentere udstillingen, Facing the Dark, som byder på foto- og videokunst af den danske kunstnerduo, Hanne Nielsen & Birgit Johnsen.

I den helt nye fotoserie, Facing the Dark, der lægger navn til udstillingen, fremhæver Hanne Nielsen & Birgit Johnsen netop mørkets oversete kvaliteter. Fotografierne er taget i Lille Vildmose, den efter sigende er den mørkeste krog af Danmark, hvor stjernehimlen står allertydeligst frem. Kunstige lyskilder, samt månens naturlige lys står i blændende kontrast til mørkets dybe rumlighed. Det narrativt stemningsskabende mørke udfordrer betragteren til at dykke ind i de dunkle landskaber i afsøgningen af billedernes rum og fortællinger.

I videoen Snemænd og damer vises en snemandskernefamilies tragiske nedsmeltning. Snemændene følges fra de står hele og intakte, til de langsomt taber gulerodsnæser, og øjnene triller ud af hovederne. Til sidst er de væk, og kun halstørklæder og tomme huer ligger tilbage. Filmiske greb opbygger et suspence, der inviterer til indlevelse i snemandsfamiliens fald, og dystre pseudo psykologiske betragtninger får et globalt perspektiv. Fotoserien og videoinstallationen danner tilsammen et visuel bud på en global tilstand.

Rabbit Molds er en fotoserie, som ikke har været præsenteret før, men som har sin oprindelse helt tilbage fra videoen Rabbitsuit 1997. Rabbit Molds - fotografierne viser 10 lidt trash konstruerede grundformer som kugle, kegle, kube etc. På bizar og humoristisk vis afslører indholdet sig selv, når man aner et par strittende kaninører titte frem, der indikerer hvad formerne indeholder.

Hanne Nielsen og Birgit Johnsen har dannet kunsterduo siden 1993 og har især udstillet deres videoer på adskillelige museer, kunsthaller og filmfestivaler. Udstillingen, Facing the Dark, på Charlotte Fogh Gallery er deres første separate galleriudstilling, hvor hovedvægten er lagt på fotografiet. For yderligere information, billeder mm. kontakt venligst Charlotte Fogh

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
TAl R - Glyptoteket