Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Sorø Kunstmuseum

Storgade 9, 4180 Sorø

MAIL: info@sorokunstmuseum.dk

TLF: +45 5783 2229

WEB: sorokunstmuseum.dk

1/11-31/3: Tirsdag - søndag 11-16, torsdag 11-18. 1/4-31/10: Tirsdag - søndag 11-17, torsdag: 11-18. Mandag lukket


EXTERIOR

A Kassen

05.06.2016 - 28.08.2016
FACEBOOKEVENT


Torben Eskerod, EXTERIOR, 2016, Sorø Kunstmuseum

A Kassen: EXTERIOR, 2016. Installation view. Foto: Torben Eskerod.

Torben Eskerod, EXTERIOR, 2016, Sorø Kunstmuseum

A Kassen: Puddle XI, 2015. Foto: Anders Sune Berg.

Torben Eskerod, EXTERIOR, 2016, Sorø Kunstmuseum

A Kassen: Cobble Stones, 2012. Foto: Torben Eskerod.

A Kassen: NG FIAC, 2012. Foto: A Kassen.

Torben Eskerod, EXTERIOR, 2016, Sorø Kunstmuseum

A Kassen: Inverted Lamp Post, 2016. Foto: Torben Eskerod.

Torben Eskerod, EXTERIOR, 2016, Sorø Kunstmuseum

A Kassen: EXTERIOR, 2016. Installation view. Foto: Torben Eskerod.

Torben Eskerod, EXTERIOR, 2016, Sorø Kunstmuseum

A Kassen: Handles, 2016. Foto: Torben Eskerod.

Torben Eskerod, EXTERIOR, 2016, Sorø Kunstmuseum

A Kassen & Torben Eskerod: Handles, 2016. Foto: Torben Eskerod.

PRESSEMEDDELELSE

Kunstnergruppen A Kassen er blandt de mest spændende aktører på den danske samtidskunstscene og har de senere år også påkaldt sig international opmærksomhed. Sorø Kunstmuseum glæder sig over at præsentere gruppens første soloudstilling på et dansk museum.

A kassens udstilling EXTERIOR tager udgangspunkt i byens hovedgade, Storgade. Herfra har kunstnerne flyttet dele af byrummets eksteriør ind på museet. Dørhåndtag har forladt hoveddørene og er rykket ind på væggene. Gadelamper er ”stukket ned gennem museet” og hænger nu ned fra loftet og oplyser rummet. Vandpytter er blevet støbt i aluminium og udstilles i deres nye faste form.

Der opstår en fornyet opmærksomhed på tingene, når man – som en anden Alice i eventyrland – er faldet ned i udstillingens omvendte, fordrejede verden. Hverdagens kendte genstande får nye betydninger, når de sættes ind i en ny sammenhæng. Vi rører ved utallige dørhåndtag hver dag, men når de vises på et kunstmuseum, mister håndtagene deres funktion, og fremstår som betydningsfulde, poetiske eller formmæssigt interessante objekter – der måske nu på et symbolsk plan kan åbne andre døre.

A Kassen har et særligt øje for de specielle, smukke eller humoristiske aspekter af dagligdagen og dens velkendte omgivelser. Deres værker tager ofte form efter det sted, hvor de skabes. På udstillingen EXTERIOR har byens borgere og forretningsdrivende været med til at skabe værkerne ved at udlåne dørhåndtag og samarbejde om at fremskaffe og installere gadelamperne. Resultatet er en udstilling, der reflekterer over byens identitet og relationen mellem by og museum. Samtidig udforsker udstillingen balancen mellem virkeligheden og kunsten, indendørs og udendørs, det banale og det enestående.

Udstillingsrække og samling

A Kassen arbejder i forlængelse af den minimalistiske og konceptuelle kunst fra 1960erne, som Sorø Kunstmuseum har en stærk samling af. Det er således oplagt for museet at arrangere en udstilling med A Kassen, ligesom vi også for nylig har erhvervet et af deres værker.

Udstillingen EXTERIOR er en del af en sommerudstillingsrække, hvor museet inviterer yngre danske kunstnere til at interagere med samlingen eller den lokale kontekst. En udstilling med Tue Greenfort i 2014 baserede sig på Japetus Steenstrups naturhistoriske samling på Sorø Akademi og i 2015 supplerede Mette Winckelmann museets samling af konkret kunst med periodens mere oversete – primært kvindelige – kunstnere og medier. A Kassens inddragelse af borgere og byens eksteriør er en meget konkret realisering af dette koncept.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Knud Højgaards Fond, Grosserer L. F. Foghts Fond, Statens Værksteder for Kunst og er lavet i samarbejde med SEAS-NVE og Poul W. Jensens Eftf. Smede-og maskinværksted og borgere og butikker i Sorø.

A Kassen

A Kassen består af Christian Bretton-Meyer (f. 1976), Morten Steen Hebsgaard (f. 1977), Søren Petersen (f. 1977) og Tommy Petersen (f. 1975).  A Kassen har arbejdet sammen siden 2006 med projekter og udstillinger i Danmark og udlandet. De har netop modtaget Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat. Senere på året afsløres deres nye store skulptur Poseidon på Århus Havn.

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole