Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Charlotte Fogh Gallery

Mejlgade 44, 8000 Århus C

MAIL: cf@charlottefogh.dk

TLF: +45 2929 7105

WEB: charlottefogh.dk

Tirsdag - fredag 12-17, lørdag 11-15


Evolution Blues

Morten Schelde

28.05.2016 - 25.06.2016


PRESSEMEDDELELSE

Charlotte Fogh Gallery kan med stor glæde præsentere Morten Scheldes første soloudstilling i galleriet, Evolution Blues. Udstillingen viser helt nye tegninger, der alle er produceret indenfor det seneste år, og som tager udgangspunkt i kunstnerens interesse for naturvidenskaben. Motiverne er inspireret af videnskabshistoriske bøger om opdagelser og opdagelsesrejsende, stjerneatlas, spiritisme og fundne fotografier – materiale, han indsamler og katalyserer til former og motiver, der binder udstillingen sammen.

Udstillingens titel Evolution Blues, knytter evolutionsprocessen og den kunstneriske proces sammen i en søgen efter en slags kunstnerisk natur.  Sammenhængen afspejles i en melankolsk længsel efter noget andet, det, der giver mening til vores tilværelse, noget tilsyneladende uopnåeligt, der baseres på en forestilling om, at vi kan finde tilbage til den uberørte natur, i en slags kerne eller dna.  

I udstillingen undersøger Schelde kunstens væsen igennem tegningens sprog for at finde frem til en tilsvarende kerne eller ‘ursprog’. Udstillingens tegninger afspejler denne arkæologiske udforskning både i motiv, metoder, farve og form, så de forskellige dele kan identificeres og opleves særskilt i et opløst univers.

Denne eksperimenteren med tegningens som sprog varierer fra det konkrete til det surreelle tilføjet elementer af automattegning. Naturvidenskabelige landvindinger mikses og forenes med kunsthistoriens pionerer i en hybrid konstellation: Darwin meets Dali og Matisse i Rumrejsen 2001.

I denne nye serie af tegninger ser Schelde både ind i fortiden og fremtiden ved at rejse spørgsmålene: Hvad er natur? Hvilke forestillinger ligger bag vores naturopfattelse, og hvilken type natur og diversitet ønsker vi os fremover? Spørgsmål som er fundamentale i den aktuelle samfundsdebat som for vores forståelse af os selv som mennesker i verden.

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø