Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

c4 projects

Dybbølsgade 60, 1721 København V

Torsdage og fredage kl. 15-18, lørdage og søndage kl. 14-17


Everybody Hurts Sometimes

Naja Maria Lundstrøm

11.01.2020 - 15.02.2020
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Naja Maria Lundstrøm har været nede med flaget.
I et forsøg på at hejse det igen, har hun besluttet sig for at åbne op overfor andre mennesker og lukke dem ind. Hun har helt konkret lukket dem ind i sit hus, inviteret dem indenfor og bedt om hjælp. I fællesskab med disse mennesker, gamle og nye bekendtskaber, naboer og venner, har hun syet teksten ”EVERYBODY HURTS SOMETIMES” på et 20 meter langt stykke tekstil.

EVERYBODY HURTS SOMETIMES er et statement der både er ekstremt banalt og dybt personligt. Naja Maria Lundstrøms følelser er ikke unikke, ulykkelige følelser er et menneskeligt grundvilkår. Hun er ikke noget særligt fordi hun har det sådan. Og samtidig er hun jo netop ligeså særlig som alle andre – og igennem dette ikke spor alene:
Denne erkendelse er noget, som hun opnår gennem den processuelle begivenhed, som værket er. Stoffet, som er syet i fællesskabet i Lundstrøms stue, pakker nu hele indersiden af c4 projects ind som en blød stødpude; en omfavnelse, som indersiden af Naja Maria Lundstrøm vendt på vrangen. Og på stoffet kan man i en video følge værket og erkendelsen imens det udfolder sig. Sådan bliver besøgende på udstillingen mødt, og måske bliver de smittet af fællesskabet og føler sig både helt ligesom alle andre og helt særlige.

Naja Maria Lundstrøm er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi i 2011. Hun har desuden studeret ved Academy of Fine Arts Vienna 2008-2012. Hun har udstillet steder som Biennale des espaces d’art indépendants de Genève, Schweiz, UGM Umetnostna galerija Maribor, Slovenien, Gl Strand, København samt Overgaden Institut for Samtidskunst, København.
Sproget spiller en central rolle i Naja Maria Lundstrøms praksis. Hun arbejder i forskellige medier inklusiv video og tekst. Hendes arbejde er ide-baseret og hun bruger ofte sig selv – eller snarere en persona – som arena for afprøvning af forskellige positioner og holdninger som cirkulerer i samtiden. Med fokus på temaer som national identitet, demokrati, fællesskab og køn beskæftiger hendes værker sig med aktuelle politiske og menneskelige problemstillinger.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole