Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

PVC

Åboulevarden 9C, 1635 København V

lørdag d. 20. og søndag d. 21 juni kl. 10-17


Etc. and The Madness – a Solo Exhibition

Etc. and The Madness

03.04.2015 - 04.04.2015
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Tør du kigge mennesket efter i sømmene?

Kom med til Etc. and The Madness - a Solo Exhibition
Tråde snor sig og forvandles i en sy- og tekstilnørds arbejdsomme fingre langsomt og tålmodigt til billeder, menneskeskulpturer og skumbøger.

Gå ikke glip af Etc. and The Madness' første solo-udstilling, der samler værker fra de sidste fire år. Udstillingen holdes 2. april i Projektrum VERA på Vesterbro og viser, hvordan forskellige tekstile teknikker kombineret med grovere håndværk og genstande fra vores hverdag gengiver følelser, kropsudtryk og hverdagssituationer.

Fra håndbroderede billeder til livets skumbøger
På udstillingen kan du gå på opdagelse i et udvalg af håndbroderede billeder, kreeret med uendelighedens tålmodighed og tusindvis af små sting. Skumbøger, der gengiver velkendte genstande i en fortælling om livets indhold, samt maskinbroderi og mønsterkonstruktion. I de større ruminstallationer, der kombinerer kunsthåndværk og hverdagsting, gengives nogle af menneskets mørkere sider.

Kærlighed til tekstiler
Kunsten og kærlighed til tekstil-håndværket har altid drevet interessen for tekstilerne for den 34-årige kunster Eva mm Engelhardt, der arbejder under kunstnernavnet Etc. and The Madness. Ønsket om at kunne mestre fibrene for at igennem dem at udtrykke de tanker og den galskab, der bobler rundt indeni.
Med tekstilerne i en række forskellige udtryksformer fokuserer Eva på mennesket og de skøre, triste og hårde situationer, vi igennem livet befinder os i.

Fra gadekunst til kulturhuse og gruppeudstillinger
Som Etc. and The Madness har Eva i snart 10 år arbejdet med tekstilerne som kunstnerisk udtryk. Det startede under gadekunstens faner, men de sidste 5 års tid er værkerne begyndt at flytte sig indendørs, i kulturhuse, biblioteker og gruppeudstillinger. Langsomt har stilen udviklet sig fra den glade og lidt naive gadekunst til de mere alvorlige værker, der vises frem nu. Men humoren er bevaret, sammen med behovet for at lade værket samarbejde med sine omgivelser. Altid med tekstiler, tråd og garn som primærmateriale i hendes univers. Det har ført hende fra kunsthøjskole, et hav af kurser, en professionsbachelor i tekstil formidling, samt mange andre tekstilhåndværksmæssigt relevante inputs, til eget tøjmærke for atter at vende nålen helhjertet mod kunsten igen.

Udstillingen bliver vist i Projektrum, der er knyttet til Daghøjskolen Vera.
Udstillingen åbner d.2. april kl.16-22. Efterfølgende kan den ses d.3. april 12-18 og d.4. april 12-16. Eva mm Engelhardt vil være der i alle åbningstiderne for at vise jer rundt i hendes bløde, men skøre univers.

Følg med i den virtuelle verden:
www.etc-andthemadness.dk

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum