Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Vandrehallen

Hillerød bibliotekerne, Christiansgade 1, 3400 Hillerød

MAIL: kaej@hillerod.dk

TLF: +45 7232 5835

WEB: hillbib.dk

Mandag - fredag 10-19, lørdag 10-16, søndag 13-16


Et Fuldkomment Kaos

Eli Ponsaing

18.01.2014 - 16.03.2014
FACEBOOKEVENT

- til minde om grafikeren og fotografen Eli Ponsaing

PRESSEMEDDELELSE

Årets første udstilling i VANDREHALLEN på Hillerød Bibliotek hedder Et Fuldkomment Kaos. Udstillingen viser værker af grafikeren og fotografen Eli Ponsaing, der døde i maj sidste år, 90 år gammel. Ponsaing boede i Gilleleje, men ved hans død var det ikke kun Nordsjælland men hele Danmark, som mistede en af vor tids yderst banebrydende og visionære kunstnere.

Ponsaing var nemlig en pioner, hvad angik arbejdet med grafikken som kunstart. Særligt den såkaldte 'fotogravure' blev hans speciale. Gennem hele sit liv bearbejdede han her fotografiet med nye eksperimenterende trykketeknikker, der bl.a. involverede kemiske stoffer. Det er ikke for meget sagt, at grafikere fra både ind- og udland siden har stået på skuldrene af de opdagelser, som han gjorde.

Bibliotekets udstillingsleder Karen Elsebeth Jensen siger om Ponsaing: "Han var ligesom en forsker forklædt i en kunstners klæder. Han fandt sine motiver i både naturens, kulturens og kemiens verden, og han skabte magi i sit laboratorium, når han lod det hele smelte sammen. Det kom der nogle fantastisk smukke værker ud af." Nogle af disse kan man opleve på udstillingen, der tager publikum med på en rejse gennem de temaer, motiver og teknikker, som optog Ponsaing mest.

Udstillingen er et samarbejde mellem Karen Elsebeth Jensen og grundlægger af Museet for Fotokunst på Brandts Klædefabrik Finn Thrane, der var Eli Ponsaings mangeårige ven og kollega. Om samarbejdet siger Karen Elsebeth Jensen: "Det har været meget inspirerende at samarbejde med en så erfaren udstillingsleder som Finn Thrane. På bibliotekets vegne er jeg meget stolt over, at han har udpeget VANDREHALLEN til at være det første udstillingssted, der samler op på Eli Ponsaings livsværk, efter hans død."

Eli Ponsaing var lektor ved det Kongelige Danske Kunstakademi fra 1968-1992. Han udgav en stribe af bøger og var frem til sin død yderst produktiv og udstillingsaktiv i både ind- og udland. Derudover var han medlem af Billedkunstnernes Forbund i Nordsjælland, hvor han var meget respekteret og højt elsket blandt sine kolleger.

Skriv kommentar