Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Charlotte Fogh Gallery

Mejlgade 44, 8000 Århus C

MAIL: cf@charlottefogh.dk

TLF: +45 2929 7105

WEB: charlottefogh.dk

Tirsdag - fredag 12-17, lørdag 11-15


Escape Shift Return

Andreas Albrectsen

06.04.2019 - 18.05.2019
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Charlotte Fogh Gallery kan med stor glæde præsentere LOCKER ROOM-udstillingen Escape Shift Return af Andreas Albrectsen.

I udstillingen viser Albrectsen to monumentale kultegninger side-om-side i en diptykon-ophængning. Begge værker er lavet efter komponerede screenshots fra det samme præindstillede baggrundsbillede fra en computer. I forgrunden af de to repeterede bjergmotiver svæver mappeikoner og Word-dokumenter sammen med åbne vinduer af to naturvidenskabelige anskuelsestavler. Disse tavler refererer historisk til nostalgi som et medicinsk begreb. I det 17. århundrede betragtede Schweiziske læger nostalgi som en almen sygdom på lige fod med eksempelvis forkølelse. Man mente dengang, at det var muligt at behandle nostalgiske symptomer med opium, igler og en rejse til Alperne.

LOCKER ROOM-udstillingen Escape Shift Return er en tastaturkommando, der ikke fører nogen steder hen - det er både en flugt og en tilbagevenden til udgangspunktet. For mange mennesker er baggrundsbilledet på skrivebordet et udgangspunkt i hverdagen, hvorfra der arbejdes og arkiveres. Bjerget som motiv repræsenterer kulturhistorisk set det sublime og uopnåelige, men symboliserer også en forhindring, der i psykologisk forstand skal overkommes eller bestiges. Hvis bjerget skal skildres i sin helhed, må det reduceres af afstand. Et screenshot er til gengæld et metabillede, der viser helheden af en ellers kompleks grafisk brugerflade.

De to værker på udstillingen er fysiske manifestationer af tid og er i deres naturalistiske gengivelse af skrivebordskompositionen tænkt som klassiske ”Nature Morte” opstillinger. Her udgør det kommercialiserede bjerglandskab den statiske overflade i stillebenmotivet, hvorimod de sporadiske mapper og anskuelsestavler symboliserer Vanitas-elementet; det menneskelige og dets forgængelighed.

Andreas Albrectsen (f. 1986) er uddannet fra Gerrit Rietveld Academie i Holland og Malmö Kunstakademi i Sverige i 2013 og har siden udstillet på både Aros og Stedelijk Museum Amsterdam, på Norrtälje Konsthall i Sverige foruden en række danske og internationale gallerier.

Bedste hilsner / Kind regards

Charlotte Fogh
Owner and director

Skriv kommentarKunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio