Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Martin Asbæk Gallery

Bredgade 23, 1260 København K

MAIL: gallery@martinasbaek.com

TLF: +45 3315 4045

FAX: +45 3313 1610

WEB: martinasbaek.com

Mandag-fredag 11-18 Lørdag 11-16


English Habits

Clare Woods

14.09.2018 - 20.10.2018
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

I Clare Woods’ nyeste udstilling English Habits udfordrer Woods maleriets vaner og traditioner. Hun manipulerer med fladens egenskaber og tester dens todimensionelle begrænsninger ved hjælp af dynamiske og levende penselstrøg oven på kolde aluminiumsplader, der skaber nuancerede og til tider surrealistiske billeder, der forbinder beskueren med underbevidste sindstilstande.

Man kan argumentere for, at titlen henviser til vaner og traditioner i den engelske kunsthistorie, hvor Woods bl.a. trækker sin inspiration fra. I Woods nye malerier, kan man drage referencer til flere af de tidstypiske interiørmalerier fra begyndelsen af det 20. Århundrede, som tackler en beskeden social klasse og formidler tvetydige meddelelser om relationer og hjemmet.

Der er sket en ændring i udtrykket hos Woods, sammenlignet med hendes tidligere arbejde, hvor det før var naturens mystiske afkroge og legen med lys og farver, der dominerede hendes udtryk, er Woods nu gået mere figurativt til værks. Naturen er denne gang erstattet af mennesket og det menneskeskabte. I udstillingen bliver vi bl.a. præsenteret for flere velkendte interiør-motiver; en stol, en lysekrone, en stue.

Men selvom motivet er erstattet med mere hjemlige omgivelser, lurer der stadig et mørke i Woods’ malerier. Det er ikke den fulde sandhed vi bliver præsenteret for, men noget bliver holdt skjult.
Woods’ arbejde karakteriserer sig således i grænselandet mellem det figurative og det nonfigurative. Det er næsten som om, hun ønsker vi skal se, men samtidig nægter hun at fortælle os hele historien. Vi får små hints om motivet, såsom en stol, en hånd, et ansigt, men vi bliver berøvet det fulde motiv og dermed hele historien. Og det er muligvis det, Woods’ værker gør os opmærksomme på – at der er mere til historien, end hvad vi umiddelbart ser. Den udtryksmæssige form og teknik bliver således en stor del af værkets indhold og tematik.

Kort om kunstneren

Clare Woods (f. 1972) færdiggjorde sin BA i 1994 fra Bath College of Art og tog derefter en MA på Goldsmith’s College i London, som hun færdiggjorde i 1999. Woods blev i 2017 shortlistet til at repræsentere Wales ved den 57. internationale kunstudstilling Venedig Biennalen. Woods interesserer sig for tidligere kunsts relevans for den nutidige praksis, og vigtige referencer i hendes arbejde er bl.a. Paul Nash, Jean Fautrier, Barbara Hepworth og Eduardo Paolozzi.

Hendes værker er inkluderet i samlinger som, Albright-Knox Art Gallery, Buffalo, Arken Museum of Modern Art, Denmark, Arts Council Collection, London, British Airways Collection, London, British Council, London, CCA Andratx, Mallorca, Spain, Colección VAC (Valencia Arte Contemporáneo), Valencia Dakis Joannou Collection Foundation, Athens Goverment Art Collection, London, Honart Museum, Tehran, The Nation Collection of Wales, Cardiff, The Ophiuchus Collection, Geneva, Southampton City Art Gallery, Southampton, UK, Tullie House Gallery, Carlisle, UK

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Kunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio