Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Fotografisk Center

Bygning 55, Staldgade 16, 1699 København V

MAIL: info@photography.dk

TLF: +45 3393 0996

WEB: photography.dk

Tirsdag - fredag 12-18, torsdag 12-20, lørdag - søndag 12-16.


End of Dreams

Nikolaj Bendix Skyum Larsen

16.01.2016 - 13.03.2016
FACEBOOKEVENT


Nikolaj Bendix Skyum Larsen: End Of Dream, 2016. Courtesy: Nikolaj Bendix Skyum Larsen.

Nikolaj Bendix Skyum Larsen: End Of Dream, 2016. Courtesy: Nikolaj Bendix Skyum Larsen.

Nikolaj Bendix Skyum Larsen: End Of Dream, 2016. Courtesy: Nikolaj Bendix Skyum Larsen.

Nikolaj Bendix Skyum Larsen: End of Dreams, 2016. Courtesy: Nikolaj Bendix Skyum Larsen.

PRESSEMEDDELELSE

På Nikolaj Bendix Skyum Larsens udstilling End of Dreams vises video i sammenhæng med skulpturer, fotografier og fotogravure. I en årrække har Skyum Larsen undersøgt de spørgsmål og farer, der er forbundet med immigration. End of Dreams - det seneste projekt - er en ode til de mange liv,der er gået tabt af dem, der har forsøgt at krydse Middelhavet for at nå Europa - og fred!

I 2014 begyndte Skyum Larsen sit arbejde ved at nedsænke 48 beton-lærreds skulpturer, der mimer ligposer, ud for Pizzo Calabro i Syditalien. Planen var, langsomt, at lade skulpturerne, erhverve en patina af havets organismer, hvorefter de skulle bjerges og udstilles som en skulpturel installation. Efter nogle uger udbrød en voldsom storm, der hærgede den tømmerflåde, som holdte skulpturerne på plads, og de blev spredt ud over havbunden og på nærliggende strande. Naturens pludselige indgriben i projektet bragte processen med værkets produktion tættere på den oprindelige idé og de traumer, farer og følelser at tab, som Larsen oprindeligt forsøgte at udtrykke, og som immigranter befinder sig i, hvilket bidrog til en endnu mere kraftfuld og autentisk fortælling. Efter stormen hyrede Skyum Larsen dykkere til at indsamle og filme alle de dele og skulpturer, der kunne findes. Det er dette materiale, som udgør installationens omdrejningspunkt.

Skyum Larsens værker om migration omfatter Promised Land (2011-2013), Reflections from Meriç (2013) og End of Season(2014). End of Dreams har med stor succes, tidligere været vist på SALT-Galata i Istanbul.

I forbindelse med Nikolaj Bendix Skyum Larsens udstilling på Fotografisk Center er installeringen af projektet en vigtig del af udstillingens samlede udsagn. Vores mål er at skabe en totalinstallation, hvor videoprojektioner, skulpturer og fotografier indgår i en samlet heldhed.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
TAl R - Glyptoteket