Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

c4 projects

Dybbølsgade 60, 1721 København V

Torsdage og fredage kl. 15-18, lørdage og søndage kl. 14-17


En verden uden sol ;

Matilde Duus

12.09.2015 - 27.09.2015
FACEBOOKEVENT


PRESSEMEDDELELSE

Udstillingen En verden uden sol; behandler mørke som tema. Mørke, som det optræder i forskellige videnskabelige teorier. Og mørke, som en følelse eller en sindstilstand; der er noget ved det uskarpe foto af det raserede værelse, der minder om en skitsering af universets udvidelse, man kan finde på nettet. I begge situationer er der noget absurd over at ville skitsere og dokumentere en så kaotisk og ufattelig energi-udvidelse.

Lys, tid og spor er gennemgående temaer i Matilde Duus` praksis. Hun skaber stemningsfulde værker ved at kombinere et poetisk, visuelt formsprog med billedlige referencer til kosmologiske eller videnskabelige fænomener, menneskets psyke og universelle forbindelser. Grundlæggende handler det om livets skrøbelighed, som grundvilkår, tidslige spor, langsomme bevægelser og lyset som bærende kraft for vores eksistens.

Verden uden sol (Le monde sans soleil) er også titlen på en dokumentarfilm fra 1964 af Jacques-Yves Costeau om en dybhavsekspedition, hvor et team undervandsforskere opholder sig 30 dage under vandet, afskærmet fra solens livsgivende stråler. Med denne sætning som omdrejningspunkt, skaber Matilde Duus værker specifikt til udstillingsstedet C4.

Matilde Duus (f. 1983) bor og arbejder i København. Hun tog afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2014. Seneste udstillinger inkluderer blandt andet Paper Beats Rock på LARMgalleri, Landscapes in mind, landscapes in mind på Skanderborg Kulturhus, samt bidrag til Jonas Julekort i Atelier September.

Skriv kommentarKøbenhavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
TAl R - Glyptoteket
Kunstskolen Spektrum
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio