Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Hans Alf Gallery

Holbergsgade 8, 1057 København K

MAIL: info@hansalf.com

TLF: +45 3316 2232

WEB: hansalf.com

Tirsdag-fredag 13-18, lørdag 12-15


En sort historie i hvidt

Jørgen Haugen Sørensen

13.08.2016 - 10.09.2016
FACEBOOKEVENT


Jørgen Haugen Sørensen: Sovende, 2016, 13 x 35 x 57 cm.

Jørgen Haugen Sørensen: Svaret, 2016, 36 x 16 x 31 cm.

Jørgen Haugen Sørensen: De fremmede, 2016, 57 x 58 cm.

Jørgen Haugen Sørensen: Vidnerne, 2016, 78 x 48 x 48 cm.

PRESSEMEDDELELSE

Fredag d 12. august skyder Hans Alf Gallery efterårssæsonen i gang med opfølgeren til Jørgen Haugen Sørensens Domino Effects fra 2015.

I den nye udstilling, En sort historie i hvidt, der er resultatet af to års intensivt arbejde, har Haugen Sørensen ladet leret være den primære inspirationskilde. Det enkle og letgenkendelige motiv kontrasteres af materialets robuste form, som billedhuggeren bevæger med sit personlige narrativ.

Ifølge Haugen Sørensen er skulpturens iboende dialektik afgørende for at kunne beskrive den situation, vi alle befinder os i: Det, vi oplever nu og hér, ses gennem et slør af skræmmende detaljer, mens det store billede fortaber sig. Denne dobbelthed forsøges emuleret gennem skulpturernes rå modellering.

Mennesket har siden tidernes morgen forsøgt at skabe billeder af deres tanker og handlinger – de gode såvel som de slette. En sort historie i hvidt  tegner et billede af en verden fyldt med grusomhed og rædsel; fanatisme, vold, grådighed og kynisme - alt sammen formidlet i den hvide glasurs stilfærdige opaliseren over brændt lers drabelige krumspring. Verdens voldsomhed er ikke noget, vi er i stand til at rumme midt i al vores tryghed. Men den anes alligevel - som en mørk og truende skygge i horisonten.

Menneskets dystre tilstand - det rå og ubarmhjertige ler - udforskes og iklædes uskyldens rober - den sarte, hvide glasur: En sort historie i hvidt.

Jørgen Haugen Sørensen (f. 1934) er autodidakt. Han debuterede på Charlottenborgs Forårsudstilling i 1951 og er siden blevet kendt som én af Danmarks væsentligste billedhuggere. Han har udstillet med Decembristerne og på Grønningen, og hans imponerende CV tæller udstillinger på stort set alle danske og et væld af internationale museer samt udsmykningsopgaver både herhjemme og i udlandet. I 1969 modtog Haugen Sørensen Eckersberg Medaljen, og i 1979 modtog han den højeste udmærkelse for billedkunstnere i Danmark, Thorvaldens Medalje.
Jørgen Haugen Sørensen har siden 70'erne levet og arbejdet i kunstnerbyen Pietrasanta nær Pisa i det nordlige Italien.

Skriv kommentarTAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole
Lilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Kunstskolen Spektrum