Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Overgaden

Overgaden neden Vandet 17, 1414 København K

MAIL: info@overgaden.org

TLF: +45 3257 7273

WEB: overgaden.org

Mandag - fredag: 13-17, lørdag - søndag: 11-17


En ny samtale: #MeToo i dansk kunstliv

Rikke Luna Filipsen, Matias Albæk-Falk, Snövit Snow Hedstierna, Bettina Camilla Vestergaard, Hanna Una Holmquist, Eva Marie Lindahl, Lisa Nyberg, Mads Hyldgaard Nielsen, Karen Kitani Harsbo

21.02.2018 -
FACEBOOKEVENT


Billedkunstnernes Forbund (BKF) inviterer til debatmøde om seksuelle krænkelser, magtmisbrug og tavshedskultur i kunstlivet.

Det er en debat, der i kølvandet på #MeToo-bevægelsen har fyldt meget i andre lande, men som foreløbig har været fraværende blandt danske billedkunstnere. I modsætning til f.eks. i Sverige, hvor folkene bag initiativet #konstnärligfrihet i december 2017 samlede over 1.600 underskrifter og vidnesbyrd om seksuelle krænkelser fra svenske billedkunstnere og kunstarbejdere.

På debatmødet, der er udviklet i samarbejde med kunstplatformen I DO ART, stiller vi spørgsmål som:

Har dansk kunstliv et problem med seksuelt krænkende adfærd, magtmisbrug og tavshedskultur? Hvis ja, hvordan kan vi forbedre arbejdsmiljøet i kunstlivet? Hvad kan danske kunstnere lære af erfaringerne fra Sverige, hvor billedkunstnere og kunstarbejdere har engageret sig stærkt i MeToo-bevægelsen? Kommer MeToo-bevægelsen til at forandre noget i kunstlivet? 

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Krabbesholm Højskole
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø