Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Rønnebæksholm

Rønnebæksholm 1, 4700 Næstved

MAIL: info@roennebaeksholm.dk

TLF: +45 5578 5340

WEB: roennebaeksholm.dk

Torsdag til søndag samt helligdage kl. 12–17


En aften med fortællinger og musik

07.10.2016 -
FACEBOOKEVENT


Godsets 700 år lange historie rummer utallige kendte såvel som ukendte hændelser. På Kulturnatten bliver alle disse historier og myter vækket til live igen når der i Rønnebæksholms historiske omgivelser, bliver fortalt om alle stedets små og store hændelser. Fra Danmarks første krudtmølle til Grundtvigs største kærlighed samt Rønnebæksholms transformationen fra gods til kunsthal.

Besøg Lejligheden, der normalt kun er åben for logerende kunstnere. Her vil leder og kunsthistoriker på Rønnebæksholm, Dina Vester Feilberg, fortælle nogle af de spændende beretninger fra fortiden. I Herskabsstalden berettes der om staldens historie og hvordan den nu er omdannet til perfekte rammer for et utal af arrangementer og møder.

I digterpavilionen Venligheden vil en uniformeret herskabskusk fra perioden omkring 1880 fortælle om livet på landet i samme periode. Med udgangspunkt i Rønnebæksholms fortid som herregård, vil der blive fortalt om hvordan livet så ud, både for landarbejderen og herskabet.

Særligt til kulturnatten vil Rønnebæksholms huskomponist, Anders Lauge Meldgaard, skabe et lydværk, der kan opleves i de gamle bygninger. Det spændende lydværk hedder Kosmisk musik /mekanisk musik og er et værk udelukkende skabt af matematiske principper sat overfor musik skabt ud fra intuitive samspils øvelser.

Der bliver mulighed for at se efterårets store udstilling ”Forestillinger om skønhed” og for børnene er der en lille opgave med at gå på jagt efter detaljer rundt om i udstillingen.

Når de mange indtryk skal synke ind, bydes der på gratis kaffe i caféen, der også sælger kage og chokolade, samt viser spændende billeder fra stedets historie.

Praktisk info:

Kulturnatten på Rønnebæksholm varer fra kl. 19-22, og der er gratis adgang.

Der kører gratis bus til og fra Rønnebæksholm.

Bus nr. 3- Rønnebæksholm og Kongebryg, Kasernevej 21

Afgang fra Kvægtorvet kl. 18.30, 19.30, 20.30

Via Rønnebæksholm

Afgang Kongebryg kl. 19.00, 20.00, 21.00

Via Rønnebæksholm til Kvægtorvet

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
TAl R - Glyptoteket
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
Kunsthøjskolen på Ærø
Københavns Kunstskole