Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Arken

Skovvej 100, 2635 Ishøj

MAIL: info@arken.dk

TLF: +45 4354 0222

FAX: +45 4354 0522

WEB: arken.dk

Tirsdag - søndag 10-17, onsdag 10-21, mandag lukket


Elsket af Picasso

Pablo Picasso

12.10.2019 - 23.02.2020


PRESSEMEDDELELSE

I oktober 2019 viser ARKEN en perlerække af Pablo Picassos (1881-1973) bedste værker i særudstillingen Elsket af Picasso – Kærlighedens magt. Udstillingen bliver til i et tæt samarbejde med Musée national Picasso-Paris.

Udstillingen præsenterer i alt 51 værker indenfor maleri, skulptur, tegning og grafik – heriblandt talrige mesterværker fra museets samling. Udstillingen kaster et nyt blik på forholdet mellem den spanskfødte kunstner og hans modeller.

Livet og kunsten
Pablo Picasso er en af de mest betydningsfulde og anerkendte kunstnere i den moderne vestlige kunsthistorie. Han er berømt for sin evne til at forny sig og berygtet for sit kompromisløse – og i nogens øjne promiskuøse – liv. Hans lidenskabelige temperament påvirkede både hans kunstneriske praksis og hans til tider turbulente tilværelse.

Picassos kunst er ofte politisk og skabt som en respons på sin samtid. Men den er også privat. I juni 1932, et af hans mest produktive år, sagde han selv: ”Det arbejde, man skaber, er ligesom at skrive dagbog”. Udstillingen giver et unikt indblik i, hvordan Picassos venner, familie, koner og kærester udfordrede og inspirerede hans kunstneriske udvikling. For hver ny model ændrer værkernes visuelle stil sig, og Picassos kære er en konstant inspirationskilde i kunstnerens vilde stilbrud.
 
Modellens magtfulde blik
Kunst, kærlighed, familieliv og politik smelter sammen i Picassos livsværk. Et motiv han dyrkede, var kunstneren og modellen. Picassos arbejde med motivet er lige såvel et humoristisk og karikeret billede på kunsthistoriens utallige eksempler på forholdet mellem netop kunstneren og modellen.

Udstillingen fortæller, hvordan Picassos kære var reelle samarbejdspartnere og belyser modellens magtfulde blik. Picasso skildrer begærets og blikkets kompleksitet som stærke drivkræfter, når han maler forholdet mellem kunstneren og modellen. Picasso sætter lysten til at se – og blive set – i scene.

Udstillingen er skabt i et unikt samarbejde med Musée national Picasso-Paris.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
TAl R - Glyptoteket
Kunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole