Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Galleri Lene Bilgrav

Vestergade 56a, 8000 Århus C

MAIL: galleri@lenebilgrav.dk

TLF: +45 2013 8004

Onsdag - fredag 12–17, lørdage 10–14


Ekspedition til verdens ende

Lærke Lauta

17.05.2019 - 29.06.2019
FACEBOOKEVENT


Lærke Lauta, Galleri Lene Bilgrav, Ekspedition til verdens ende

Lærke Lauta: Expedition to the end of the world.

Lærke Lauta, Galleri Lene Bilgrav, Ekspedition til verdens ende

Lærke Lauta: Lion11.

Lærke Lauta, Galleri Lene Bilgrav, Ekspedition til verdens ende

Lærke Lauta: The leader of the free world.

Lærke Lauta, Galleri Lene Bilgrav, Ekspedition til verdens ende

Lærke Lauta: Untitled #18.

Lærke Lauta, Galleri Lene Bilgrav, Ekspedition til verdens ende

Lærke Lauta: Untitled #4.

PRESSEMEDDELELSE

Lærke Lauta udstiller hos Galleri Lene Bilgrav

Udstillingen ”Ekspedition til verdens ende” er Lærke Lautas første soloudstilling hos Galleri Lene Bilgrav. På udstillingen viser Lærke Lauta en række nye malerier. Lærke Lauta arbejder både figurativt og abstrakt, og arbejdet med farven er fremtrædende hos hende. Derudover rummer hendes værker ofte flere lag, fortællinger og antydninger af noget andet og mere. 

Det flertydige, det gådefulde og det drømmeagtige er karakteristisk for Lærke Lautas malerier. Farver vibrerer og flyder sammen. Omrids træder frem og fortoner sig. Og hvad enten Lauta arbejder figurativt eller abstrakt, kan vi altid ane et underliggende lag af noget andet, som vi aldrig helt får lov til at se. Den stærkt fortyndede maling er et særkende ved Lautas malerier. Selvom malerierne er malet med akrylmaling, ligner de næsten akvareller. Og skønt farverne ofte er både mange, kraftige og kontrastfyldte, kan det næsten virke, som om vi ser dem gennem et filter. Malerierne får dermed et særligt skær af uvirkelighed.

I den forbindelse spiller også naturen en særlig rolle: En solgul plet, antydninger af horisontlinjer eller underlag, der i kraft af deres udflydende karakter minder om vand eller løst sand. Disse naturelementer harmonerer ikke altid med de figurer, vi kan identificere i malerierne, og de handlinger, der finder sted mellem dem. I stedet synes malerierne at skildre en række dobbelte rum, hvor der ikke er nogen klar grænse mellem ude og inde.

Malerierne bærer desuden præg af Lautas mangeårige arbejde med videomediet. Også i malerierne bliver der zoomet, framet og panoreret. Og der bliver stillet skarpt på enkelte dele, mens andre fremstår slørede. Dette gælder ikke mindst for de abstrakte malerier, som Lauta har arbejdet med gennem det seneste halve år. I nogle tilfælde er abstraktionerne blevet til ved at zoome ind på enkelte detaljer fra de figurative værker. Andre er blevet til gennem skitsearbejde, hvor skitsen er blevet brudt op, og enkeltdele er blevet skilt fra.

Lærke Lauta arbejder med maleri, video og installation. Hun er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2001, samt Cooper Union, NYC og Gerrit Rietveld Academy, Amsterdam. Lærke Lauta har udstillet på en række kunsthaller og museer i Europa, Asien og USA, bl.a soloudstillinger på Museum of Contemporary Art San Diego, Mills College Art Museum og St. Louis Art Museum. I Danmark har hun udstillet på Statens Museum for Kunst, Aros, Brandts, Nikolaj Kunsthal, Charlottenborg, Kunsthallen Gl. Strand, Århus Kunsthal, Esbjerg Kunstmuseum, Randers Kunstmuseum, Vendsyssel Kunstmuseum mfl.

Lærke Lauta: Ekspedition til verdens ende | 18. maj – 29. juni 2019 | Fernisering torsdag den 16. maj fra kl. 17 – 20

Galleriets åbningstider: ons – fre 12 – 17, lørdag 11 – 15. Ellers efter aftale.

Skriv kommentarKrabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø
Lilith Performancestudio
Kunstskolen Spektrum
Københavns Kunstskole
TAl R - Glyptoteket