Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Charlotte Fogh Gallery

Mejlgade 44, 8000 Århus C

MAIL: cf@charlottefogh.dk

TLF: +45 2929 7105

WEB: charlottefogh.dk

Tirsdag - fredag 12-17, lørdag 11-15


Ekkokammer

Louis Reith

14.05.2020 - 04.07.2020


PRESSEMEDDELELSE

Charlotte Fogh Gallery har den store glæde at præsentere ”Ekkokammer” - en soloudstilling af den hollandske kunstner Louis Reith i galleriets Locker Room.

I sine samlinger af fundne bogsider, søger Reith specifikt et forhold mellem det abstrakte og det figurative for at skabe nye fortællinger. Kildematerialet stammer fra forældede bøger, hvor ikke kun emne og størrelse spiller en rolle, men også trykketeknikken og farven. Disse bøger er fjernet fra deres omslag og udsat for observant dekonstruktion. Det resterende er løse sider og opslag, der genkomponeres, med deres faktiske layout som et tilfældigt udgangspunkt. Den endelige komposition fører til transformerede emner, som om det var et fiktivt arkiv fra fremtiden.

I disse værker skaber Reith rolige verdener, hvor forladte krisecentre og kølige skulpturer præsenterer en moderne historie, hvor sort-hvide landskaber forstyrres af dristige geometriske konstruktioner og spøgelsesagtige figurer. Han sigter mod at undgå teknologi til fordel for fysiske og håndværksbaserede medier.


For ‘Ekkokammer’ har Reith skabt tre serier med collager og tegninger, bestående af de klassiske grundformer; firkant, cirkel og trekant, men også arkitektoniske elementer, natur og gittersystemer. Sammen skaber disse serier en kalejdoskopisk form for poesi. Værkerne reflekterer hinanden, men de ekkoer også formsproget fra indflydelsesrige retninger i moderne kunst; Dadaisme, Surrealisme og Funktionalisme.

Begrebet 'Ekkokammer' er udviklet fra praksis med at skabe lyd, som kunstneren er blevet mere og mere optaget af i skabelsen af ​​sin egen musik. Gentagelser af lyde i et stort tomt rum - kunstnerstudiet - har haft en stærk påvirkning på netop denne serie af værker. Rummets ro og kompositionens balance, inspireret af japansk arkitektur og udformningen af ​​dens bærerende elementer, resonerer med gentagelsen af ​​lydbølger og rytme. Samt ekko af tanke og den ensomme kunstproces, mens man bor og arbejder i det omkringliggende stille landskab.

Louis Reith blev født i 1983 og uddannet sig fra Academy of Arts and Industries i Enschede i Holland. I løbet af de sidste 10 år har han udstillet på adskillige internationale gallerier og kunstmesser og er repræsenteret i samlinger over hele verden - både private samlinger og museer f.eks. EMMA i Helsinki, Finland. Dette er Reiths anden separatudstilling på Charlotte Fogh Gallery, og senest har han udstillet på Cinders Gallery og Morgan Lehman Gallery i New York, Enter Art Fair, København, Market Art Fair, Stockholm og Art Brussels.

For yderligere information, billeder osv. kontakt Charlotte Fogh Gallery

Skriv kommentarKunsthøjskolen på Ærø
Krabbesholm Højskole
TAl R - Glyptoteket
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
Lilith Performancestudio