Få nyheder, ferniseringer og events hver uge i din mailbox. Tilmeld dig Kopenhagens ugentlige nyhedsmail

Rønnebæksholm

Rønnebæksholm 1, 4700 Næstved

MAIL: info@roennebaeksholm.dk

TLF: +45 5578 5340

WEB: roennebaeksholm.dk

Torsdag til søndag samt helligdage kl. 12–17


Efter surrealismen

Vilhelm Bjerke Petersen, Harry Carlsson, Wilhelm Freddie, Rita Kernn-Larsen, Elsa Thoresen, Jørgen Boberg, Mogens Egil, Hans Henrik Lerfeldt, Thor Lindeneg, Anders Kirkegaard, Ole Vincent Larsen, Poul Anker Bech, Martin Bigum, Thomas Kluge, Kurt Tegtmeier, Rikke Benborg, David Dellagi, Jan Esmann, Julie Nord, Morten Schelde, Ole Tersløse, Kathrine Ærtebjerg

13.01.2013 - 17.03.2013


PRESSEMEDDELELSE

Det anelsesfulde, antydede, irrationelle og absurde er et væsentligt indhold i den aktuelle billedkunst. Der er andet og mere på spil end den figurative kunsts skildring af den fysiske verden og andet og mere end den nonfigurative kunsts formelle kredsen om sig selv. Med mærkværdige sammenstillinger, drømmeagtige sekvenser og uheldsvangre forvrængninger synes denne del af samtidskunsten at forholde sig til en surreel æstetik.

Efter surrealismen sætter fokus på de surreelle tendenser, som siden 1930'ernes klassiske danske surrealisme har vist sig som en kunstnerisk strategi, der til stadighed er blevet videreudviklet og udfordret af en lang række danske kunstnere.

Deltagende kunstnere
I udstillingen deltager: Vilhelm Bjerke Petersen, Harry Carlsson, Wilhelm Freddie, Rita Kernn-Larsen, Elsa Thoresen, Jørgen Boberg, Mogens Egil, Hans Henrik Lerfeldt, Thor Lindeneg, Anders Kirkegaard, Ole Vincent Larsen, Poul Anker Bech, Martin Bigum, Thomas Kluge, Kurt Tegtmeier, Rikke Benborg, David Dellagi, Jan Esmann, Julie Nord, Morten Schelde, Ole Tersløse og Kathrine Ærtebjerg.

Værkerne kredser om begreber som køn, seksualitet, begær, drøm, mareridt, og fremmedgørelse. Store temaer i menneskelivet, som de klassiske surrealister bragte ind i kunsten i 1920'erne og som mange danske kunstnere siden midten 1960'erne igen har stillet nutidige og relevante spørgsmål til. I udstillingens kunstværker møder vi både virkeligheden og "det andet", som absurditeten, fremmedgørelsen, stemningen og antydningen giver adgang til. Der skabes åbninger ud til eller ind til myten, til den store fortælling, til de eksistentielle lag af mennesketilværelsen, som er svære at håndtere i en realistisk, rationel og logisk kontekst, men som, når vi møder dem i den surreelle kunst, rammer os med fuld styrke som uomgængelige realiteter ved menneskelivet.

Udstillingen er tilrettelagt af kunsthistoriker, mag.art. Anne Lie Stokbro, og lavet i samarbejde med Kunstbygningen i Vrå, Kunstforeningen Det Ny Kastet, Vestjysk Kunstforening og MUSE®UM hvor udstillingen efterfølgende vises.

Til udstillingen udkommer der et katalog med tekst af Anne Lie Stokbro. Kataloget er støttet af Augustinus Fonden, Ny Carlsbergfondet og Forlaget Hrymfaxe.

Skriv kommentarLilith Performancestudio
Københavns Kunstskole
Kunstskolen Spektrum
TAl R - Glyptoteket
Krabbesholm Højskole
Kunsthøjskolen på Ærø